27% avkastning på två år. Tele2

Igår lade jag en köporder på Bank of America preferensaktie serie W. Jag har bevakat den en tid och vill köpa den på $25,5. Den var där och vände igår men min order gick aldrig igenom.
När jag sedan lade mig för att sova funderade jag vidare på denna. Jag räknade i huvudet och kom fram till att ett annat case är väl så intressant, utan valutarisk men med viss kursrisk.

Jag tänker på Tele2 som jag nyligen gick in i. De har en utdelningspolicy som säger att utdelningen skall höjas 10% årligen. Detta ger en utdelning om 5,86 kr våren 2017. Nu till våren är ordinarie utd 4,85 kr och det är den som nästa års utdelning utgår ifrån. Bonusutdelningen tar vårens utdelning till ca 15 kr. Den fina utdelningen tror jag kan hålla uppe aktiekursen, jag tar det för tänkbart att man kan sälja Tele2 för 97,5 kr efter utdelningen våren 2017. Om man köper nu och behåller drygt två år får man tre st utdelningar. BAC preffen har precis avskiljt senaste utdelning och ger under samma perioden 8 st utdelningar (två års utd).


Med dessa förutsättningar blir det ganska stor skillnad i avkastning under perioden. Högst teoretiskt naturligtvis men inte så värst aggressiva antaganden.

Jag avvaktar med att köpa BAC preffen och satsar på att öka i Tele2.

Utdelningen för BAC preferens serie W är egentligen $1,656 per år, jag har avrundat uppåt i räkneexemplet ovan,

12 kommentarer:

  1. Tack för det jag har klurat på dett ett tag utan att räkna, Tele2 känns rätt att ha de närmaste åren, si sådär med tillväxt men kostnadsbesparingsprogram på gång

    SvaraRadera
  2. För att var lite petig, BOA ger ju utdelning oftare och då bör du räkna på ränta på ränta effekten och då kommer du upp högre än 13%, dock hur mycket orkar jag inte räkna på :)

    SvaraRadera
  3. Var står det att de kommer att ha en bonusutdelning?

    SvaraRadera
  4. Tele2's utdelningshistoria ser ju dock allt annat än stabil ut. Varför delade dom bara ut 4,4 kr 2013?

    SvaraRadera
  5. Tjena Sandmann,
    4,4 kr är ordinarie utdelning förra våren. Denna våren är ordinarie utdelning 4,85 kr. En fin ökning. De har haft bonusutdelning andra år också.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  6. Hej Anonym,
    Petig får man vara då bör man ju tillägga att ränta på ränta naturligtvis gäller Tele2 isf och att effekten blir mycket större där iom att de har en så fet utdelning i början av perioden.

    Stor fördel Tele2 även där alltså.


    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  7. Varför tror du mer på Tele2 än exempelvis Telia?
    Själv lockas jag också av den stabila avkastningen som denna typ av bolag ger, men personligen tror jag att Telia innebär lägre risk trots diverse äventyr i öst.

    Tackar för en i övrigt intressant blogg. Jag har lagt upp Latour på bevakningslistan efter att ha läst ett av dina senaste inlägg.

    /CC

    SvaraRadera
  8. Hej CC,
    Jag tror inte mer på Tele2 än Telia som jag ägt i några år och är ett större innehav.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  9. Låter bra men kursen i TELE2 lår nog påverkas ganska mycket av utdelningarna.

    Men vist känns det bra med högutdelare när räntan är miserabelt låg!

    JAJ

    SvaraRadera
  10. Hej JAJ,
    Innan Tele2 meddelade sin bonusutdelning stod aktien kring 93 kr. Detta baserat på en utdelning om 4,85 kr och pe 20.

    2017 skall den värderas på den vårens utd om 5,86 kr eller den för 2017 som enligt prognos väntas bli 6,12 och vinsten lika mycket enligt SME. på 97,5 kr ger det ett p/e om knappa 16.

    Högre utdelning och högre vinst ger alltså stöd åt kursen. Jag tycker det är mycket rimligt att tänka att man kan sälja för 97,5 vår/sommar 2017.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  11. Är det samma datum att handla aktien innan ordinarie utdelning som för den extra utdelningen? Tänker ifall man skulle öka på nu, får man även då ta del av extrautdelningen? hittar ingen direkt information om detta! :)

    SvaraRadera
  12. Hej Anonym,
    Nja, det är ej kommunicerat ännu vilket datum extrautdelningen skiftas ut. Den blev ju klar efter förslag till utdelning lämnades inför årsstämman. För att inte dränera Tele2 så gör man ju ingen extrautdelning innan de fått in pengarna på sitt konto från köparen i dealen som är anledningen till extrautdelningen. Jag minns ej när den dealen beräknas vara klar men jag förväntar mig att extrautdelningen blir efter ordinarie utd.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...