AT&T köpa mer och Q4 rapport


AT&T med huvudkontor i Dallas Texas är sedan tidigare ett portföljbolag och idag passade jag på att öka på 32,94$. Direktavkastningen blir på denna kurs 5,7% räknat på utdelningen som är 1,88$ i årstakt. Utdelningen som betalas kvartalsvis om 0,47$ höjdes precis för 31:a året i rad (trettioett år på raken!!). X-date var i början av januari och paydate är i början av februari. Höjningen från 0,46$ per kvartal innebär en utdelningstillväxt om 2,2%. Inte fantastiskt men nice, det är en mycket pålitlig utdelning.  Amerikanska bolag som höjt utdelningen varje år i minst 25 år på raken kallas Dividend Aristocrats och dit hör AT&T som dessutom har den högsta direktavkastningen av alla som kvalar in på listan.

AT&T har ett par spännande förvärv i Mexico i rullning av bolagen lusacell och Nextel. Mexico har en spännande tid framför sig, de har bla seglat upp som ett av de billigaste tillverkningsländerna (billigare än Kina). De här förvärven bör bjuda på tillväxt i många år framöver.


Rapporten för Q4 kom in något över förväntningarna, både omsättning och vinst. För kvartalet blev vinsten per aktie 0,55$ mot väntade 0,54$. Omsättningen var $34,44 miljarder, upp 3,8% mot året innan och en bit ovan prognosen som var $34,27 miljarder. Aktien steg ca 2% i efterhandeln när rapporten släpptes.

(Det här inlägget påbörjades innan rapporten släpptes och uppdaterades sedan med det sista stycket när rapporten kom ut)


4 kommentarer:

 1. Finns det någon statistik på hur dividend aristocrats har gått mot index? Tack för en bra blogg


  Mvh

  SvaraRadera
 2. Kanske lite halvt off topic..har tittat lite på en tänkbar "krydda" i växande asien..PLDT (PHI), filippinskt telco som har hyfsad utdelninshistorik hittills.. Några tankar..?

  SvaraRadera
 3. Utdelningsaktier över lag har presterat bättre än de som ej pyntar utdelning enligt Motley Fool.

  Väldigt många utav bolagen som kvalar in som Dividend Aristocrat är superbolag vida kända för sin fina avkastning på lång sikt. Exempel på sådana är Johnson & Johnson, Pepsico, McDonald's, Coca Cola, Procter & Gamble, Exxon, Chevron mfl.

  Jag är övertygad om att Dividend Aristocrats som grupp presterat bättre än börsen i övrigt på lång sikt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Hej Conturbator,
  Jag har inte kollat på den du nämner. Teliasonera har verksamhet i regionen så jag har ju exponering där.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Aktiespararna Direktavkastning en rackarns bra fond

  Att slå börsindex är svårt men det finns vissa strategier som kan göra det över tid. Bolag med hög utdelning är en sådan strategi som visa...