onsdag, september 12, 2018

Jag ökade i NCC


Igår köpte jag mer NCC. Egentligen hade jag planerat att inte köpa mer innan Q3-rapporten/kapitalmarknadsdagen men det grundade sig främst i att jag var hyggligt nöjd med storleken på min investering i NCC och att jag hade någon sorts opportunistisk syn i att köpa mer om aktien backar vid rapporten.
 Nu har jag landat i att jag vill ha en lite större stek i bolaget och jag tycker det är ett rimligt pris nu kring 155 spänn. Jag kommer köpa vid fler tillfällen under hösten och skulle det bjudas på en nedgång vid kapitalmarknadsdagen i mitten av oktober så gör jag nog ett större köp.

NCC är ett bra bolag med framtiden för sig. De har en mycket stark position på de marknader de i huvudsak agerar på. Framtiden ser ljus ut med fortsatt efterfrågan på järnväg, asfalt, sjukhus mm. En sak som pressat ned aktien är att de inte presterat tillräckligt god lönsamhet. De har legat en bit under sitt egna marginalmål och nu tar de krafttag i det där och satsar på lönsamhet. Det är fokus på kapitalmarknadsdagen som är i mitten oktober.

Som en del i den översyn som görs i bolaget och som kommer presenteras i sin helhet i oktober, meddelade NCC idag att de delar upp affärsområdet NCC Building. Från 1/10 är det Building Sweden och Building Nordics som gäller med varsina affärsområdeschefer. Genom att göra så kan man fokusera på rätt saker i de två affärsområdena som inte är i samma skede/har olika förutsättningar.

Under 2018 delar NCC ut 8 kronor uppdelat på två tillfällen där halva delen är kvar att dela ut och den har X-datum 2/11. 4 spänn utdelning i november alltså. På en kurs kring 155 kronor är direktavkastningen 5,1 procent och NCC som har bergstarka finanser kan utan vidare behålla den fina utdelningen, kanske rentav höja den redan nästa år. Den redovisade vinsten påverkas i år av engångsposter men det påverkar inte pengarna i kassan utan handlar mer om bokförda värden. Även om stora nedskrivningar presenteras vid kapitalmarknadsdagen behöver man alltså inte oroa sig värst för utdelningen.

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

  1. Kul att läsa när du förklarar om bolaget och varför du köper! Kanon info som vanligt!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Det känns som skanska är stabilare val om man vill satsa på bygg branschen. NCC senaste rapporter har varit riktigt usla medans skanska bortsett från beskrivningen hade bra rapport.

    SvaraRadera