torsdag, april 26, 2018

Latour rapport kvartal 1 2018


Latours VD Jan Svensson kan vara glad över den fina rapporten för det första kvartalet 2018. Industrirörelsen växer bra och har en fin orderingång som ökat 14 procent. Omsättningen i kvartalet ökade med 15 procent. Nord-Lock fortsätter sin fantastiska tillväxt i Asien och växer sin omsättning där med 28 procent organiskt. Jan meddelar också att de upplever en stark konjunktur på de marknader de huvudsakligen är verksamma på.
De noterade bolagen rapporterar i huvudsak efter Latour men de som redan rapporterat har presenterat en bra utveckling i kvartalet.
Substansvärdet för Latour var per 25/4 97 kronor.
Latour har i kvartalet gett tagit in ett par miljarder nytt kapital via obligationer och de har lagt en hygglig slant på att köpa mer i Alimak. I kvartalet köpte de 800.000 stycken aktier i Alimak varefter Latour nu kontrollerar 28,2 procent av kapitalet i bolaget.

Sammantaget en bra rapport. Industridelen presterar bra och man rapporterar goda framtidsutsikter. Jag planerar att lyssna till VD och Finansdirektörs presentation av rapporten lite senare idag. Jag köpte mer Latour senast igår och planerar ytterligare köp inom en vecka. Jag gör små köp ofta och hittills i år har jag ökat i snitt en gång per vecka.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

17 kommentarer:

 1. Hej petrusko.

  Fin rapport från Latour. Glad att jag ökade på mitt innehav för några dagar sedan. Hoppas nu på en fortsatt fin resa för investmentbolaget :-)

  Ha en fin dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis,
   Japp låt oss hoppas den här framgångssagan varar i många decennium ytterligare. Ha det gott =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hade tänkt tanka mer Latour vid löning i morgon, men rapporten kom emellan... Köper en mindre post nu. Finfint att det går så bra för bolaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja de presterar verkligen bra alltså. Kul! Jag fortsätter också med mina små köp då och då.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Alltid kul med bra rapporter! Latour är ett av mina större innehav så har bara småköpt den senaste tiden.

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihetsmaskinen,
   Ja då satt dagens rapport fint du =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hello Petrusko.
  Latour känns som ett säkert kort för framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena apa,
   Det känns absolut som en vettig investering på lång sikt. Jag gillar verkligen att det både är investmentbolag och har en stor industridel/onoterad del.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Aktien flyger ju likt en lerduva vid lerduveskytte! Som vanligt tänker man "varför köpte jag inte mer" ;D Har fått upp en liten nätt summa i Latour sedan jag började investera i bolaget för en tid sedan.

  Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Ja det var en fin uppgång igår minsann. Jag klippte till på ett lite större antal dagen innan men planerar att fortsätta med mina regelbundna småköp.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Vem vet? Kanske har ett nytt ordenssällskap sett dagens ljus? Själv har jag upplevt Vardiabröderna och Handelsbanksbröderna. Nu kanske Latourbröderna ser ljuset i tunneln?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena LArs,
   HAha, ja kanske är det så. Får hoppas det går bättre för den här orden bara =)

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Tjena Petrusko

  Gillar latour och det är tyvärr ett av mina mindre innehav. Tycker den är lite dyr för stunden. Handlar i princip till substansvärdet och DA är 2,43%. Ska dock erkänna att jag köpte ett litet knippe häromveckan

  MVH
  http://myntaren.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Myntaren,
   Ja relativt övriga investmentbolag kan Latour se dyr ut men de förtjänar en högre värdering. Latour är en mycket väloljad maskin som presterat bättre än övriga investmentbolag. Värderingar i linje med substansvärdet tycker jag är helt okej i Latour, premie gillar jag inte och är försiktig till köp om/när premievärdering sticker iväg.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Hej! Vill bara skriva att jag gillar din blogg. Sedan är latour ett av mina större innehav i portföljen. Kul att läsa dina tankar kring bolaget. Mvh P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena P,
   Tack för din kommentar och feedback. Att ha Latour som ett stort innehav har ju varit extra trevligt senaste dagarna =)

   Mvh petrusko

   Radera