Axfood har en balansräkning som är absolut örnstark


I gårdagens Börslunch inledde man avsnittet med att prata om Axfood och det var mycket intressanta tankar från Lars Söderfjell från Ålandsbanken. Man gick senare över till att prata banker. Man pratar även om bostadsmarknad och bostadsutvecklarna. Georg Norberg från Case Kapitalförvaltning tror att problematiken för projektbolagen bara har börjat ännu och jag kan stämma in med att det finns anledning att vara mycket försiktig till bolag med den verksamheten. Det gäller bolag som ALM Equity, Oscar Properties, Tobin Properties mfl.

Man diskuterar hur börsen kan utvecklas 2018 och faktorer som spelar in.

Ett riktigt bra avsnitt med väldigt bra dynamik mellan gästerna.

4 kommentarer:

  1. Alm preff ger 8% i direktavkastning. Givetvis vill ingen ha en bostadsutvecklare i portföljen. Man vill ha aktier som Axfood och ICA. Trist att dessa bolags värderingar är örnstarka.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
  2. Georg Norberg var negativ till banker men hade ändå med SEB som favoritaktie, eftersom de inte har så mycket exponering mot bolån som andra. Den som har mest exponering mot bolån är väl Swedbank, och om man då har gott minne så kommer man ihåg att för bara dryga två månader sen sammt samme Georg Norberg var och jättepositiv till Swedbank, eller Sparbankerna som han kallade dem.

    Se ca 16 minuter in:
    https://www.efn.se/tagg/georg-norberg/borslunch-14-sep-2017/

    Generellt tycker jag inte sån här svajighet med några få månaders mellanrum inger förtroende, när så lite har ändrats fundamentalt.

    Jag gillar program som Börslunch där man intervjuer förvaltare eftersom det kan ge en del uppslag på möjliga fonder att placera i. I förrgår var t.ex. Martin Nilsson från Catella där, och han brukar alltid ge ett vasst intryck och senast så lyfte han fram hur rätt de hade haft i sin syn på byggbolag och banker. Jag bestämde mig för att kolla upp hans fonder lite närmare.

    På Avanza hittar jag tre fonder som Martin förvaltar själv eller tillsammans med andra. De är med respektiv utveckling hittills i år inom parentes:

    Catella Nordic L/S Equity R (2,28%)
    Catella Hedgefond (3,42%)
    Catella Småbolag (0,44%)

    Tack, men jag tror jag avstår!

    Mvh Mattias

    P.S. Jag skrev en tidigare kommentar med ungefär samma innehåll som jag tror försvann för att jag var utloggad, men om den ändå dyker upp kan den tas bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mattias,
      Jag reagerade också på en del av resonemanget av honom i avsnittet. Inte tro på banker men SEB trodde han på. Det är ju inte så enorm skillnad på storbankerna som han vill göra gällande utan jag tänker att om SEB går bra så bör Swedbank och HAndelsbanken gå hyggligt de också. De har liknande verksamhet och värderas på samma sätt av samma marknad.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej,

    Det pratas väldigt mycket om Oscars och Tobins aktier, men vad finns det för risker med att köpa bostäder av dessa bostadsutvecklare?

    Frågar åt en kompis som köpt en bostad utvecklad av Tobin med inflytt 2019...

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...