Realty Income 9 mån rapport

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Häromdagen rapporterade det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income för de första 9 månaderna 2017. Bolaget har en väl fungerande strategi och inriktning vilket gör att de år ut och in presterar riktigt bra.

AFFO per aktie steg 7,5 procent till $2,3 jämfört med samma period 2016.
Hyresavtalen har inbyggda hyreshöjningar och i jämförbara enheter höjdes hyran med 1 procent jämfört med föregående år.
Utdelningen för det tredje kvartalet 2017 summerade till $0,635 vilket innebär en utdelningstillväxt om 5,7 procent.

För helåret guidar bolaget om en AFFO om $3,03 - $3,07.

Den senaste tiden har hela fastighetssektorn i USA pressats och som vanligt är det på grund av förväntningar kring hur räntan skall utvecklas framöver. Dessa bolag värderas delvis baserat på det allmänna ränteläget och det är anledningen till att de kan gå ned som de gjort nu. Rent operativt för bolaget är det inte värst skillnad om räntan är det ena eller det andra. Den senaste tidens nedgång gör att Realty Income nu handlas på en ganska attraktiv nivå om $53,38 och en direktavkastning om 4,8 procent..

Mycket kort förklarat så är bolaget inriktat på fastigheter med en enda hyresgäst och denne skall ha investment grade kredit rating samt en verksamhet som inte står för direkt hot av onlinehandel bla. Hyresavtalen har inbyggda hyreshöjningar och är av typen triple net lease vilket betyder att alla utgifter förknippade med fastigheten betalas av hyresgästen. Detta ger ett starkt och pålitligt kassaflöde, en mycket väl fungerande verksamhet.
Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Jag reagerade negativt på att marginal mellan vinst och AFFO relativt utdelning inte är särskilt bra. Valde ändå att passa på att öka med tio aktier eftersom tyckte YOC över 4,75 procent är rätt OK pris.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena.
      Utdelningen är cirka 80% av AFFO vilket är en bra nivå för bolagstypen REIT. Redovisad vinst innehåller bokföringsmässiga saker som gör den intetsägande för bolagstypen REIT.

      Mvh petrusko

      Radera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...