Mats Qviberg miljardären. Sponsrat av Storytel


Nu har jag lyssnat på ytterligare en bok om en svensk finansman, denna gång om Mats Qviberg. En kul grej är att det finns tre böcker om Qviberg hos Storytel och jag planerar att lyssna på dem alla tre. Den här som jag börjat med är den kortaste och en bra sammanfattning. Jag gjorde likadant med Erik Penser som också har en sådan här sammanfattning av Birgitta Forsberg och lyssnade sedan på boken Spekulanten om Penser där man fick en mer ingående story.

Men om Qviberg finns det tre böcker hos Storytel! Utöver denna bok finns även "Boken om Q" som är Mats Qvibergs egen skapelse och så finns boken "Den stora bankhärvan" av Carolina Neurath. Jag ser fram emot att lyssna till dessa.

Den här boken som jag nu lyssnat till är drygt en timma lång och det är Torsten Wahlund som uppläsare som jag tycker är suverän. Han läser bra och är behaglig att lyssna till.

Det har skrivits mycket i pressen om Qviberg genom åren och det har nog de flesta av oss upptäckt att man via pressen inte får en fullständig bild. Jag har alltid respekterat och fascinerats av Qviberg emedan jag under anklagelserna kring HQ-kraschen tog en liten paus för att när han frikändes åter tycka som tidigare om honom. Via denna bok får man mer info om Qviberg, hans bakgrund, intressen, investeringarna mm.

Qviberg har uppvisat en enastående förmåga att göra bra investeringar och en sådan man vill jag gärna lära mig mer om. Denna boken var en jättebra start och jag har nu börjat lyssna på Boken om Q som faktiskt Mats själv läser upp.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget.
Via den här länken får du Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

3 kommentarer:

  1. Jag har också Storytel, fast en prenumeration, och uppskattar det verkligen. Särskilt gillar jag de böcker som finns både som läs och ljudbok. Då lyssnar jag i bilen och så läser jag på paddan hemma och Storytel håller rätt på var jag är...
    /Ekonomitankar

    SvaraRadera
  2. Hallå där
    Tack för en mycket bra ekonomi blogg det uppskattas. Tack för din rabatt kupong hos storytel också, nu gäller det bara att slakta så många ljudböcker som möjligt inom 30 dagar :)

    En fråga som du möjligtvis kan svara på, ser du någon nackdel med att äga tex finska noteringen av Nordea i KF om man vill ha en liten skvätt exponering mot euro. Jag äger även den svenska noteringen.
    Med vänlig hälsning
    Sambal

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEj Sambal,
      Tack för din kommentar. Nordea kan man lika gärna äga i svenska noteringen den är nämligen vid var tillfälle värd lika mycket som noteringen i Euro. Enda skillnaden är att du åker på valutaväxlingsavgift.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag köpte fler Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Igår köpte jag lite fler aktier i Cibus på en kurs strax över 125 kronor. Det är inte ...