Börsveckan som gått. V34 2017


Vecka 34 har svischat förbi som en frisk fläkt och OMXS30 steg cirka 0,5 procent. Latour hade kapitalmarknadsdag och jag antar att de snackade en hel del vid sidan om presentationen som de lade upp på sajten för den var sparsam. I veckan hände en del signifikant i svensk politik varav mest signifikant att regeringen backar på en rad skattehöjningar de hotat med. Dessutom avgick Moderaternas partiledare Batra efter att många lokalavdelningar krävt hennes avgång. Gemene mans liv snurrar nog på som vanligt oavsett vem som leder Moderaterna medan feta skattehöjningar drabbar var mans plånbok och svenska företags verksamhet.
En stor snackis i veckan var också Hufvudstaden C knasiga kursrusning. Kort förklarat är det en extremt illikvid aktie och genom att köpa enstaka sådana kan man flytta kursen till nästan vad som helst för det finns knappt några aktier till salu. Om någon erbjuder sig köpa en aktie för 500 kronor över senast betalt och någon passar på att sälja så resulterar det i en kursrusning med hundratals procent, för att någon köpt en enda aktie.. Ja ni hör ju hur knasigt det är. Kursrusningen i C-aktien är helt betydelselös, det är bolagets A-aktie som är den med god likviditet och där handeln sker i huvudsak.
Balder meddelade i veckan att de skall ge ut obligationer för att kunna lösa in sina preferensaktier. Jag skrev ett inlägg om detta, länk till inlägget.
Min senaste artikel på Tradingportalen handlade om börsnedgång och jag har fått mycket och bra feedback på det vilket jag tycker är jättekul! Tack för det.
Länk till min artikel på Tradingportalen.

De senaste veckorna har media i flera artiklar skrivit om tidig pensionering och grejen har fått mycket uppmärksamhet och förstorats upp. Jag förstår dock varför media skriver om det då det naturligtvis lockar många av olika anledning. I spåren av detta passade jag på att skriva ett inlägg om mitt gångna år som fri, en sorts uppföljning. Länk till mitt inlägg.

Jag lyssnade färdigt på Mats Qvibergs bok: Boken om Q. En mycket intressant och läsvärd bok, checka in min recension av den och lyssna på den direkt via Storytels erbjudande om 30 dagar fritt. Länk till mitt inlägg om boken.

Den kända bloggaren Jason Fieber skrev på sin blogg Mr. Free at 33 om finansiell frihet och tidig pensionering som jag nämnde ovan är ett hett ämne senaste tiden. Länk till bloggen.

På bloggen Studentspararna läste jag en rad spartips för studenter som är väl tänkvärda även för den som inte studerar. Länk till bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag köpte fler Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Igår köpte jag lite fler aktier i Cibus på en kurs strax över 125 kronor. Det är inte ...