onsdag, juni 21, 2017

Vad vill du höra i en artikel om en bolagsstämma

Jag passar på att fråga dig som läsare om något speciellt du vill höra om i en artikel om ett bolags ordinarie årsstämma. Droppa gärna en kommentar om det är något du kommer att tänka på.

Förvisso har jag skrivit ett gäng inlägg på ämnet efter jag varit på Castellum och Latours årsstämma men de har inte varit genomtänkta utan jag har bara låtit texten komma utan någon närmre agenda eller eftertanke.

Läs mer: Mitt inlägg om Latours årsstämma 2017.

5 kommentarer:

 1. Läser din blogg nästan dagligen och tackar för bra innehåll! Det jag tycker vore mest intressant är att läsa om summeringar av det som vd och styrelse säger som du tycker sticker ut. Vore även kul att få chansen att ställa frågor "via" dig på stämman. Vänligen Joel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena JOel,
   Tack för input. Jag tar det med mig så får vi se vad det blir av det framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Diskuteras det i flera bolag om att betala utdelning till ägarna under flera omgångar som t ex Castellum nu gör ? Vad finns det för för och nackdelar med det. Kan ett bolag förlora på att dela ut i flera omgångar. Går man t ex misste om ränte intäckter på den summan eller har inte det något att säga ?

  SvaraRadera
 3. Hej, vore intressant med en artikel som går igenom årsredovisning/bokslut istället? Eller iaf vad man bör titta på för att skaffa sig en snabb överblick.

  /Andreas

  SvaraRadera
 4. Hej! Kapar/Använder tråden som "önskelåda" istället för bara kring bolagsstämmor :-)
  Jag skulle vilja se en vanlig månadsbudget såsom du och ni lever nu när du är fri. Intäkter (utdelningar, lön och andra intäktskällor) samt era kostnader och även ditt investeringsutrymme i er budget. Hälsar Lars D

  SvaraRadera