söndag, juni 18, 2017

Christer Gardell på Cevian och hans bakgrund. Sponsrat av Storytel


Högaktuell efter intåget i Ericsson nyligen har jag passat på att lyssna på en bok om Christer Gardell. Den här boken är en del i en serie om svenska miljardärer, bla Gustaf Douglas och Sven-Olof Johansson har jag lyssnat på tidigare.
Cirka 1h30 min är denna bok om Christer Gardell och den passade perfekt tidsmässigt att lyssna på under ett träningspass.

Utöver att Christer Gardell styr fonden Cevian och diverse affärer han gjort så visste jag inte så värst mycket om honom. Att han spelar tennis visste jag sedan tidigare men att det var basket han verkligen satsade på som ungdom visste jag ej.
I boken får man höra om Gardells bakgrund och en hel del om hurdan människa han är. Historian om hur han stötte på Mats Qviberg på ett flygplan är lustig. Bekantskap med Carl Icahn, utbildning, femtioårsfest, Skandiaaffären, Volvo och mycket mer får man hör om i denna bok.

Kul att veta mer om Christer Gardell och tummen upp för denna bok.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget. Via den här länken får du en bra deal med Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

5 kommentarer:

 1. Hej Petrusko, vet att du är en försiktig general vilket jag hyser den största respekt för, men jag undrar: Blir du aldrig frestad att gå in och ta en "rövare" med ett begränsat belopp. Som nu t ex i Ericsson med Cevian som seglar upp som allt större majoritetsägare. Historien (Volvo är ju ett aktuellt exempel) visar ju att det har lönat sig att ta rygg på Gardell. Ingen kan väl idag med säkerhet säga vad som händer i Ericsson men även om Gardell har visat sig ha gott sittfläsk så kommer han säkerligen att sätta åt tumskruvarna på styrelse och ledning efterhand.
  Synd att inte Cevian är noterade, jag skulle definitivt ha gått in med en post!
  Själv har jag f ö suttit kvar med mina Eric sen NE 2004 - Gardell är ju inte ensam på marknaden om att ha gott sittfläsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kjell,
   Jag förstår din fundering och svaret är att jag inte lockas av snabba klipp. Jag har min strategi som jag vet fungerar väl.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Med tanke på hur ofta Gardell förekommer i svensk media, tex DI, så undrar man ju nästan om hans kanske största förmåga är inom marknadsföring? Bra investeringar talar för sig själva, och behöver inte så mkt marknadsföring. Eller har han bara ett osedvanligt stort behov av synas och höras? Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Kul med boktips som inte tar 1 vecka att lyssna igenom :) Ska definitivt skriva ner denna i min boklista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nice att varva med en kortare bok mellan de som tar 6-15 timmar att lyssna till. =)

   Mvh petrusko

   Radera