Utdelning juli 2024 INCU och WINC från iShares

 Nu har iShares meddelat utdelning för juli för de två börshandlade fonderna INCU och WINC. De är bägge fonder som använder sig av optioner för att boosta utdelningsbara intäkter. De pyntar utdelning kvartalsvis och det här är första hela kvartalet de pyntar en hel utdelning för. De har ju pyntat en utdelning tidigare men den var bara några veckor efter att fonderna startades. De var således mindre än man normalt får ett kvartal. De här nya utdelningen kan man växla upp i årstakt för en bästa gissning vad utdelningen ligger på.

Hur som helst. Här är infon; bägge fonderna har X-datum 18 juli och paydate 31 juli.

Kvartalsutdelning för INCU är på $0,0948.

Kvartalsutdelning för WINC är på $0,1164.


Bägge två har ett NAV om cirka $5,3. Och man kan enkelt växla upp utdelningen med 4 och ställa den i förhållande om NAVet.

INCUs utdelning motsvarar $0,3792 i årstakt vilket ger en direktavkastning om 7,1 procent.

WINCs utdelning motsvarar $0,4656 i årstakt vilket ger en direktavkastning om 8,8 procent.

Nu kan ju utdelningen variera stort mellan kvartalen och det här är bara en bästa gissning var den hamnar. Jag tror det är en bra gissning dock. En direktavkastning om 7-9 procent väntade jag mig och det här pekar ju i den riktningen.

17 kommentarer:

  1. Det låter ju mumma detta. Jag köper båda, här är det hängslen och livrem som gäller kombinerat med ett rejält kassaflöde från totalt 9 st ETF:er samt en skvätt olja. Jag närmar mig en så kallad ”Barista-FIRE” med stormsteg. Tack för info!

    SvaraRadera
  2. Inläggen om utdelning uppskattas! Svår att få tag på annars.
    Alla inlägg uppskattas för den delen. Tack

    SvaraRadera
  3. Själv är jag 30% likvid.
    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv är jag är 30% Lars.
      Mvh Likvid

      Radera
    2. Hej Likvid,
      Det är faktiskt för lite. Tänk på vad Munger konstaterade. Det är viktigt att att inte försätta sig i en situation där du måste börja om från ruta ett. Likviden är ett viktigt inslag i kapitalförvaltningen.
      MvH Lars

      Radera
  4. Ser att förvaltningsavgiften på Incu och Winc ligger högre än förväntade 0,35 % på Avanza!!! De ligger på 0,59 % och 0,74 %.
    JGPI verkar dessutom höjts från 0,35 till 0,45 %. Nordnet är ju avsevärt billigare där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det där är bara för att Avanza är mycket tydliga och bra på att redovisa kostnader för kunden. Nordnet är usla på det. Kostnaden är den samma för fonderna hos Avanza och Nordnet.

      Kostnaderna uppstår i fonden och det är inget våra mäklare kan ändra eller göra skillnad. Den är samma oavsett var man äger fonden.

      Kostnaden ser hög ut nu för att fondbolaget gör en uppskattning av kostnaderna för transaktioner. Den uppskattningen kan tänkas vara i högsta laget och i verkligheten kommer den vara lite lägre. Kostnaderna som du betalar är den faktiska kostnaden och inte den uppskattade. När fonden funnits längre så kommer redovisningen av kostnader baseras på den faktiska kostnaden, inte en uppskattning som nu pga att fonden är nystartad.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Gillar WINC bättre då exponeringen mot Magnificent 7 är lägre än i INCU. Cirka 30-40% lägre. Blir det en korrigering i Magnificent , vilket många tror så kommer det smälla mindre i WINC. MVH David

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena David,
      Tack för din kommentar och resonemang. Jag är inte emot INCU men jag föredrar WINC framför den bla av samma anledning du nämner.

      Det är bättre riskspridning i WINC. Kanske blir potentialen samtidigt lite lägre men det tar jag gärna för att få den lägre risken. En skillnad ytterligare är att utdelningspotentialen kan tänkas vara högre i WINC. Dels kan den äga bolag från vida världen med högre direktavkastning men den kan även ställa ut optioner mot fler olika index jämfört med INCU.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tjena, ja precis. Magnificent 7 är extremt riskfyllt just nu. Det är bara att köpa in och snitta in sig i diverse. Sitter med 40% kassa just nu. MVH David

      Radera
  6. Tacksamt med information om dessa ETF:er.För egen del avvaktar jag tills de får belåningsvärde hos Avanza då jag gärna vill använda mig av lite lånade pengar som en fin hävstång i mina investeringar.De är definitivt med på min bevakningslista.
    Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Peter,
      Jag förstår hur du resonerar och du kommer nog inte behöva vänta värst länge. De här fonderna kommer ingå i superlånet och de läggs till när Avanza gör en översyn som de brukar göra regelbundet. Kvartalsvis kanske jag minns inte men inte mer sällan än halvårsvis iaf.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Ja det var det svaret jag fick när jag frågade Avanza, att man endast uppdaterar vår och höst. Men, någon vecka efter jag frågade hade de ETF-erna i fråga fått nya belåningsvärden. De vet nog knappt själva hur det fungerar :D

      Radera
  7. Man tackar för informationen!
    En fråga! Jag läser nog i princip alla inlägg du skriver och jag har för mig att du sa att du skulle ge det lite tid för att läsa på om de här fonderna för att sedan skapa dig en bild av hur de fungerar. Jag vet inte om du redan skrivit ett inlägg om de men jag vill egentligen bara veta vad skillnaden på dessa två är (INCU & WINC) men också om det är någon större skillnad på dessa och JGPI förutom att de betalar kvartalsvis. T.ex om de kör samma upplägg på optionerna?

    Tack för en bra blogg.
    Ha en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mattias,
      Man kan arbeta med optioner på många olika sätt och det är olika för JGPI och dessa. Jag har baserat på fondens innnehav kunnat dra slutsatser kring optionsstrategin i INCU och WINC. Det är ett par faktorer som jag tycker är positivt och som främjar viss kurstillväxt över tid.

      De verkar ställa ut optioner på en begränsad del av portföljen och att de gör det successivt under månaden. Detta gör att man fångar upp en del utav börsens långsiktiga kursuppgång.

      Skillnaden mellan WINC och INCU är global inriktning vs USA.

      Mvh petrusko

      Radera
  8. Dessa funkar i ISK, right?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp funkar fint på ISK.

      Mvh petrusko

      Radera

Nordea rapport Q3 2024

  Idag kickade finska Nordea igång rapportperioden för de nordiska bankerna. Detta efter att bankerna i USA redan har kommit med med starka ...