Nu finns KIID för JGPI hos Nordnet

 


Nu finns dokumentation för fonden JGPI hos Nordnet. Det betyder att handeln med fonden kan tänkas funka på måndag. Fonden har funnits upplagd flera dagar hos Nordnet men det har inte gått att genomföra ett köp. Anledningen är att mäklare i EU är skyldiga att tillhandahålla viss dokumentation åt investeraren.

Nu finns alltså KIID/Fondfaktablad och handeln kan nog släppas på.

Länk till fonden hos Nordnet: https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/18190843-jpm-global-equity?details

Länk till mitt inlägg om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2023/12/fet-manadsutdelning-med-jgpi-fran.html

Länk till fonden hos fondbolaget JPMorgan: https://am.jpmorgan.com/se/en/asset-management/adv/products/jpm-global-equity-premium-income-ucits-etf-usd-dist-ie0003uvyc20

Bonuslänk till en kort introduktion till fonden och den amerikanska versionen som den grundas på: https://finance.yahoo.com/news/jpmorgan-launches-global-equity-version-192355234.html


Observera att fonden kallas JEPG hos fondbolaget och i artikeln hos Yahoo Finance och det är för att det är tickern fonden har på London Stock Exchange.

21 kommentarer:

  1. Är Avanza användare tyvärr, är riktigt intresserad av denna . Har du haft någon kontakt med Avanza i fall de kommer lägga till denna eller är de helt stängt där tror du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Avanza gör ingenting utan hänvisar bara till att de har en sopig snållösning för handel på den tyska börsen. De erbjuder alltså inte handel på riktiga XETRA utan de använder Tradegate. Billigare för Avanza och mer vinst för Avanza men en sämre upplevelse för oss investerare. Det är en typisk Avanzalösning.

      Avanza hänvisar till att JGPI inte finns på Tradegate som de använder.

      Vill man ha god tillgång och funktion så är det en annan mäklare man får vända sig till. Nordnet har ett bredare utbud för att de använder sig av den riktiga börsen XETRA.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Tack för tipset. Har tyvärr Avanza så det blir svårt att få till ett köp i närtid den vägen. Hur ser du på valutarisken nu när US-dollarn faller som en sten? Köper du uteslutande SEK eller hur ser din valutadiversifiering ut? VI har ca 40% SEK, 30% USD och resten EUR och CAD och NOK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag går inte helt ur USA bara för dollarn är hög men jag har en historisk låg viktning nu och jag är försiktig med investeringar i Dollar som tex en globalfond eller USA-aktier.

      I min portfölj har jag 8 procent viktning i dollar.

      Det är inget bra läge att göra mycket stora satsningar i dollarnoterade tillgångar nu när den står historiskt högt.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej,

    Försökte lägga en order tills på måndag men gick ej.

    Det står dock att fonden saknar målmarknad och är därför låst till professionella kunder..

    Men det löser sig nog efter helgen.

    Tack för bra uppdatering.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för infon. Vi håller tummarna för måndag.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Fick detta "Värdepappret saknar information om målmarknad och är därför inte tillåtet för handel till icke-professionella kunder" när jag försökte köpa nu.

      Radera
    3. Tjena,
      Ja Nordnet meddelade på Twitter nu att det inte funkar på sajten för att de inte fått in korrekt data om målmarknad. Man kan ringa in till dem så löser de köp. Annars så kommer det nog igång om någon dag eller så.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Hej, vad får man för utdelning/vad blir det i månaden? Hittar inga info om detta !?
    Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Hittar du verkligen ingen info om utdelningens storlek? Har du ens letat? Börja med att spana i de länkar jag bjussar på i inlägget och du skal finna det du söker. Infon finns där klart och tydligt i två utav länkarna så oavsett vilken du väljer har du 50% chans att enkelt finna infon.

      Det blev bakläxa på den. =)

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Tja igen petrusko och tack för ditt utförliga svar om vilken bank du använder!

    Jag blir faktiskt mer och mer sugen på att byta till Nordnet och har varit det ett tag, dels på grund av att Avanza verkar ha problem var och varannan dag när man loggar in men också för att källskatten betalas tillbaka rekordsnabbt på Nordnet.

    Jag hade en fråga till: Jag har Handelsbankens Usa fond med utdelning och SEB's svenska indexfond med utdelning. Betalas de ut i pengar eller nya andelar på Nordnet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mattias,
      Det där med vanliga fonder med utdelning är ett aber. Olika fonder gör olika och som om inte det vore nog så hanterar mäklare det olika. Jag har ägt SEB Sverige Indexnära B hos Länsförsäkringar och de återinvesterade utdelningen och jag som kund hade inget att säga i saken. Hos Avanza blir det cash.

      Jag tror det är cash även hos Nordnet men du vill verifiera det med Nordnet för att vara på säkra sidan.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Jag såg nu dock att Nordnet skriver att man ibland inte får tillbaka 100% av källskatten nu när de betalar tillbaka den månaden efter. Jag vet jag inte riktigt vad jag tycker om det.. man vill ju få tillbaka allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har fått tillbaks varje krona iår från Nordnet. Kommer alltid månaden efter

      Radera
    2. Okej det låter ju bra, tänkte bara på det som står på deras hemsida:

      "Den nya rutinen innebär att vi kommer att återbetala avdragen källskatt genom ett schablonbelopp, som i vissa fall är något lägre än tidigare återbetalda 100 procent."

      Radera
    3. Här finns en lista på detta, https://www.nordnet.se/faq/6713-foeraendringar-kring-avraekning-av-utlaendsk-kaellskatt-pa-foersaekringar

      Radera
  7. Att fonden inte går att handla på Avanza innebär ju inte en katastrof för oss som nu har denna mäklare de har tillräckligt med bra fonder ändå anser Jag.
    Man klarar sig alldeles utmärkt med en vanlig Sverigefond kompletterat med en billig globalfond och som aktie fungerar Investor bra. jag skulle börja med dessa 3 innehav

    SvaraRadera
  8. Hej,

    Vet du om den ingår i Nordnets courtagefria sortiment (för månadssparande)? Jag blir inte riktigt klok på vad som finns med där och inte.

    SvaraRadera
  9. Hej Petrusko! Vad tycker du om fonden PriorNilsson Globala Utdelare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Den är nog okej. Avgiften är inte billig men det är heller ingen svindyr fond. Om man vill ha en bred exponering i utdelningsaktier så kan ju den vara något att spana in.

      Mvh petrusko

      Radera
  10. Jag la en telefonorder till Nordnet vilket funkar. De behöver justera nåt med målmarknad för att kunna handlas via app/hemsida. Köpet gick till avslut.

    Mvh,
    Johan

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....