Inga fler räntehöjningar - Kort och bra info

 

Jag såg precis den här korta videon ifrån EFN med Claes Måhlén, Chefsstrateg på Handelsbanken. På bara 1,5 minut går han igenom ränteläget och tankar kring det. En stark faktor till dagens uppgång på börsen är gårdagens FED-besked om räntan och ekonomin. Den här korta videon ger en god bild av saken.

Den här videon tycker jag är mycket sevärd och uppskattar att EFN och Claes har skapat den åt oss. Tack för det.4 kommentarer:

 1. Bra och informativt klipp men oj vilket otippat musikval!

  Är det en technoklubb i Berlin jag har klivit in på? Nädå det är bara Classe på EFN som ska snacka ränta o inflation 😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är bra dunk i den där dängan. =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko,
  Tänkte bara fråga om du har sålt Blackrock Ishares Core FTSE 100 UCITS ETF GBP som du hade förut? Ser den inte i din portfölj längre?
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Ja det stämmer att jag sålt min exponering mot FTSE100. Det handlar inte om misstro på indexet, det tror jag är en rimlig exponering i långa loppet. Nu minns jag inte resonemanget exakt men drar mig till minnes ungefär så här: Jag sålde den steken på en högre kurs än dagens och GBPn stod även den högre. Det var i somras jag skickade ut den. Jag har fortsatt exponering mot UK via fonden FLXD ifrån Franklin Templeton. Det är inte alls samma grejen dock då det är en fond med inriktning mot högutdelare men ändå, det är någon sorts exponering mot UK och det gillar jag.

   Jag har satsat mer i FLXD.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...