Ytterligare utdelningssänkning i Global X fond

 


Den börshandlade fonden Global X Superdividend med ticker UDIV på tyska börsen har X-datum idag för sin utdelning. Det är än en gång en sänkning av utdelningen som stadigt blir lägre och lägre. Andelskursen i fonden backar dock i än högre takt och totalavkastningen är dålig.

Med X-dag idag är utdelningen nu $0,088 per månad. Jämfört med samma tid förra året är det 20 procent lägre utdelning nu.

Som jag skrivit om tidigare är det stor risk för dålig totalavkastning i den här fonden och den levererar precis på det. Den gör ett dåligt urval med 100 bolag från vida världen utan kvalitetsparameter. För cirka ett år sedan var den laddad med genomruttna kinesiska fastighetsbolag. De har gått precis så dåligt som man kan tänka sig. En del av dem har nu lämnat fonden som uppdaterar och byter innehav 4 gånger per år. Det finns gott om dåliga bolag världen över och nu är där andra i fonden istället för de usla kinesiska fastighetsbolagen.

Jag ser titt som tätt folk prata om den här fonden och de är lockade av den galet höga direktavkastningen. Gör er själva en tjänst och bara skippa den här dyra lärdomen. Fonden är dålig och det är klart tänkbart att den även i framtiden kommer generera dålig totalavkastning.

Nej nej nej den höga direktavkastningen väger inte upp att kursen stadigt går ned. Nej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...