Sagax nyemission ur ett D-aktie perspektiv

 


Fantastiska fastighetsbolaget Sagax har idag genomfört en riktad nyemission av B-aktier. 2 miljarder friska fräscha kronor har det tillfört bolaget. En riktad nyemission innebär att endast ett liten grupp investerare får erbjudande att delta. Institutionella investerare och storfräsare kan delta. När man gör en sådan emission behövs inga speciella dokument, betänktetid osv för att lilleputtinvesteraren skall förstå erbjudandet. Villkor som annars gäller för erbjudanden till allmänheten. Det tar mycket tid och kostar pengar att göra en företrädesemission. Jag gick kort igenom det där för det brukar alltid vara ett gäng befintliga småägare som beklagar sig över att de inte fick delta.

Anyhow. Jag äger Sagax D-aktie och intresserar mig för bolaget i det perspektivet. Att bolaget tillförs pengar via nyutgivna B-aktier är mycket bra i mitt perspektiv. Det är nya pengar som stärker upp bolagets finansiella ställning och möjliggör fler förvärv som i sin tur genererar mer cash till bolaget. Mer cash till bolaget utan att det kostar ränteutgifter som en obligation eller banklån gör.

I mitt perspektiv är det mer pengar in i bolaget utan att det samtidigt blir massa mer pengar ut. Jo en liten slant ut är det ju via utdelningen på B-aktien men det är strax över 1 procent direktavkastning på den.

Mer kassaflöde in i Sagax.

Jag gillar Sagax och tycker de uppvisat imponerande skicklighet över en lång tid. Dagens nyemission om 2 miljarder kronor i en minst sagt sval fastighetssektor det är ett kvitto på investerares syn och förtroende för Sagax. Kursen i emissionen blev 206 kronor vilket innebär cirka 5 procent rabatt mot gårdagens kurs i B-aktien.



2 kommentarer:

  1. Det kanske börjar bli dags att köpa några "riktiga" Sagax-aktier för dig? ;-)

    SvaraRadera
  2. Äger också D aktier och tackar för ditt inlägg.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....