Gratis courtage hos Levler

 


Levler är en ny aktör som erbjuder aktiehandel och spar i fonder. De har funnits något år eller så där och erbjudit fondspar men nu blir det även aktiehandel och i samband med det har de ett lanseringserbjudande.

Hos Levler handlar man aktier på Stockholmsbörsen utan courtage ända till mars 2025. Exakt vad det kostar efter det framgår inte men de skriver att de kommer vara bland de billigaste på marknaden.

Sparar man i fonder hos dem så får man rabatt på fondavgiften.

Själv har jag ingen koll på hur Levler är. Jag har inte testat dem. När de startade kollade jag in dem men då var hemsidan riktigt sopig och det verkade som man bara kunde vara kund om man hade en iPhone. Nu har det hänt en del och de erbjuder handel via webben och Android också. Jag försökte klicka mig in och kika på webben men kom direkt till skaffa konto via bank-id. Inget kolla läget där minsann innan man blir kund. Kund blev jag inte och hur det ser ut och funkar hos Levler det slipper jag således att få veta något om.

Anyhow, att handla utan courtage i drygt ett och ett halvt år samt att få rabatt på fondavgift är en bra deal. Därför skriver jag om det här, för att lyfta fram en bra deal. ISK kan man flytta i sin helhet och om man inte tycker Levler är bra kan man flytta till en annan aktör.

Länk till Levler: https://levler.se/



13 kommentarer:

  1. Deras prislista visar 25% billgare än Ava/Nordnet

    SvaraRadera
  2. Jesper Lugner28 juni, 2023 11:19

    Hittade prislistan här: https://levler.se/wp-content/uploads/2022/04/Prislista.pdf

    Ser ut som avanza/nordnet fast med ~25% rabatt och sämre utbud. Kul med lite konkurrens.

    SvaraRadera
  3. Freetrade finns också, gratis courtage och man kan köpa delar av amerikanska aktier.

    Kalle

    SvaraRadera
  4. Bra att du går ut med denna information Petrusko! Det behövs bättre konkurrens till gagn för oss konsumenter. Aktiehandeln på Levler verkar dock inte har kommit igång ännu. Hade varit trevligt om det ocksåhade tillkommit lite ETF:er med konkurrenskraftiga avgifter.
    Med vänlig hälsning
    Tobias

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko,

    Jag har kikat lite på Levlers utbud.

    Bland annat har de fonden du letar efter:

    Storebrand Global All Countries B Klass.

    Fonden har minimumköp på 100kr. Testade att lägga en köporder nu så får se om den går igenom

    Testade även med Carnegie C Klass som ger utdelning 4 gånger per år.

    Mvh
    Simon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Simon,
      Dubbelkolla du med Levler så att du får utdelningen cash och att de inte återinvesterar den åt dig. Vissa mäklare gör tyvärr så. Superknasigt jag vet.

      Jag frågade Levler på twitter för längesedan men de svarade aldrig varpå jag inte med säkerhet vet hur de gör med utdelningar från fonder.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tjena petrusko.

      Jag månadssparar hos Levler och gillar deras tjänst för fonder. Hoppas deras aktiehandel också blir bra med tiden. Ska kolla närmare på detta framöver. Tack för tipset.

      Mvh Slimis

      Radera
    3. Mailade och frågade. Utdelning i cash på storebrand.

      Radera
  6. Alla fonder som ger utdelning ger utdelningen i cash som default /mvh Levler

    SvaraRadera
  7. precis!Levler hanterar utdelning i cash till depån för utdelande fonder!

    SvaraRadera
  8. Kollade in Levler och konstaterar att de saknar prisvärda indexfonder. Mest aktivt förvaltade fonder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sanning med modifikation att inte det finns prisvärda indexfonder. Vad sägs om Vanguard total stock index med en totalavgift på 0,15%, nästan i nivå med de billigare ETF:erna. Även Storebrand Global all countries b (utdelande fond) får anses prisvärd med en totalavgift på 0,25%. Dock är det sant att det inte vimlar av billiga indexfonder.
      /Tobias

      Radera
  9. Helt skruvat rörigt. Blir sugen på att plocka ut de vanligaste utdelande fonderna och kontakta Avanza, Nordnet, Savr etc för att räta ut alla onödiga frågetecken.

    SvaraRadera

Svenska börsen är fantastisk

  Det är lätt att förblindas av de senaste årens heta amerikanska börs och effekten av den svaga svenska kronan. Under ett antal år har en i...