Snart utdelning i Xact Norden Högutdelande

 


Nu börjar det dra ihop sig för årets första utdelning i den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande. Det är även den första utdelningen utav det nya högre beloppet de meddelade i år.

Med X-dag 15 mars är utdelningen 1,67 kronor och den väntas synas på kontot 21 mars.

Fonden pyntar utdelning 4 gånger per år och nästa tillfällen  är i maj, september och november. Alla fyra tillfällen om 1,67 kronor vardera vilket summerar till 6,68 kronor utdelning i årstakt.

Senast betalt för fonden är cirka 136 kronor vilket innebär en direktavkastning om 4,9 procent.

Läs mitt inlägg med mer info om fonden i länken här: https://petrusko.blogspot.com/2022/04/xact-norden-hogutdelande-etf.html3 kommentarer:

 1. Ja den här gillar jag :)

  JnJ har ju åkt på en del stryk. Vad tror du där?

  SvaraRadera
 2. Tjena Petrusko! Det värde du ger med din blogg är guld värt.

  Detta blir lite off topic till inlägget, men vad tror du om utdelningen till de andra börshandlade fonderna du har i portföljen? Franklin, iShares, Vngrd FTSE och Vanguard Asia. De borde väl börja dela ut nu i mars normalt men kan inte se att någon av dem har satt utdelningsdatum för 2023.

  Tankar eller information kring det?

  /Trogen läsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Tack för din kommentar. Sett över kalenderår tror jag utdelningen stiger i de här fonderna mellan åren. Nu delar de snart ut en kvartalsutdelning i mars och de meddelar den precis innan de pyntar den eller i värsta fall efteråt. Ja så har det blivit ibland i sådana här börshandlade fonder att de är sega med infon och lägger upp den efter att de betalat utdelningen. Franklin är först ut med X-dag sannolikt inom bara 5-7 dagar men vi får se här när infon kkommit upp.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...