Sunda investeringstips på 15 min


Jag har kollat på en 15 minuter lång video utav filmskaparen Matt D'Avella där han pratar om investeringar på ett enkelt sätt för helt vanligt folk. Till sin hjälp har han experten Ramit Sethi och de går igenom hur man kan göra och hur man inte bör göra. Vad man skall investera i och varför det är dömt att misslyckas att tajma marknaden.

En kort stund i början pratar de om olika depåtyper i USA vilket är ointressant för oss svenskar men det är som sagt bara en kort stund. 

Jag gillade den här videon och tycker den sprider ett bra budskap på ett lättbegripligt sätt. Det är sunda investeringstips på 15 minuter.


4 kommentarer:

  1. Tusen tack for tipset. Ska tipsa andra kvinnor om den videon, da den tar upp enkelt hur man kan satta igang. Jag som bor i UK, anvander vanguard for min brittiska depa (och Avanza i sverige), anvandarvanligheten ar som natt och dag men gillar vanguard anda

    SvaraRadera
  2. På tal om investeringar… vad tror du om SSAB som aktie för framtiden? De har patent på fossilfri omställning av stålindustrin. Låter som framtid för mig. Men aktien verkar inte vara populär vare sig hos bloggare eller analytiker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      SSAB bedriver en starkt cyklisk verksamhet och saknar dessutom makt över prissättningen på sin egen produkt. När det är goda tider tjänar de multum sen blir det dåliga tider och de står vid ruinens brant. Verkligen inget som intresserar mig.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack för svar. Vad är i deras verksamhet är cykliskt? Behovet av stål? Jag ser det som en ständigt ökande råvara. Tyvärr, av klimatskäl då.

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...