Lundbergs höjer utdelningen

 


Investmentbolaget Lundbergs presenterade idag sin bokslutsrapport och med den förslag till utdelning. Bilden ovan är bolagets utdelningsgraf till och med förra året då de pyntade 3,75 kronor.

Nu föreslår Lundbergs en utdelning om 4 kronor vilket innebär en höjning om 6,5 procent ungefär.

I övrigt är det inte så värst intressant i en sådan här rapport. Substansvärdet är känt sedan tidigare och det är tonsättande vid värdering av bolagets aktier på börsen. Resultatet i en sådan här rapport är till stor del utvecklingen för börsportföljen och det kommer inte som en överraskning eftersom det är noterade tillgångar och investerare har tillgång till daglig uppdatering av dem.

Substansvärdet var per siste december 2022 480 kronor medan det nu per 21 februari 2023 är 507 kronor.2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har följt dig ett tag, intressant läsning har det varit, funderar på att bygga upp en portfölj av 6 investmentbolag, 4-5 indexfonder samt 4 Etf:s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Det är en mycket sund plan du har där. Att satsa på investmentbolag och indexfonder är mycket smart. Det ger dig din del av börsens avkastning utan att ta onödig risk. På lång sikt tenderar börsen att gå upp så var långsiktig i dina investeringar där så är jag övertygad om att det är en bra plan du har.

   Mvh petrusko

   Radera

Ingen avkastning i räntefond

  Grafen ovan visar avkastningen i en populär räntefond de senaste 5 åren. Minus 3,8 procent har man fått totalt på 5 år. Att jämföra med bö...