Jag ökade i Cibus

 


Igår backade Cibus ordentligt på börsen i samband med att de presenterade sin bokslutsrapport. Det var lite sämre prestanda än väntat och det blev en liten utdelningssänkning.

Med den prestandan och nyckeltal som Cibus visat upp tycker jag att det är en attraktiv värdering nu. Ett substansvärde om drygt 160 kronor och en intjäningsförmåga om nästan 13 kronor. Igår köpte jag fler aktier i omgångar i ett prisspann om ca 123 - 129 kronor.

Den nya sänkta utdelningen är på en uthållig nivå enligt bolaget beaktat det nya högre ränteläget. De förväntar sig att kunna höja den uthålligt ifrån den här nivån om 0,9 euro. 11 kommentarer:

 1. Sålde av mina sista SBB D idag när den började rasa med en knapp vinst. Tar rygg på dig och går istället in lite i Cibus på 120,30.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde precis samma igår. Sålde det väldigt lilla SBB jag hade och köpte mer Cibus istället.

   Radera
 2. Cut your losses and let your winners run. Så brukar det heta. Hade jag förvaltat bloggarens portfölj som semestervikare hade jag köpt mer Lundberg. Här stiger utdelningen över tiden. Nu satsas det pengar i bolag som sänker utdelning.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lars,
   Lundbergs tror jag är en bra investering i långa loppet. Mycket fint bolag. Cibus tycker jag är ett bra bolag med fina tillgångar. Det har varit idiothögt värderat och det var jag inget fan utav. Nu är Cibus på en rimlig värdering och jag ser gärna att det bara tickar på i maklig takt häriifrån. Några förluster har jag inte i Cibus då jag huvudsakligen köpt till lägre nivåer än nuvarande.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Alltid kul när man ser kommentarer från Lars!
   Men jag undrar hur hans egen portfölj ser ut...?

   Radera
  3. Tjena,
   Ja absolut en favorit. Jag har många gånger sett Lars prata om olika sunda bolag men kan inte minnas att han radat upp hela portföljen på en gång. Vore ju kul så klart.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Intjäningen och utdelningen i Cibus är ju helt en effekt av en hög LTV på omkring 60%. Lycka till med det framöver. En investering i bolaget til dagens kursnivå är ett stort bet på att räntorna inte biter sig fast på dagens "höga" (allt är relativt) nivåer. Annars väntar slopas utdelning och kanske nyemission. Blir spännande att följa, men aktier där småspararna i jakten på utdelning surrar som flugor runt en komocka brukar bjuda på usel riskjusterad avkastning.

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko. Ni skriver ofta om 0,9 euro i utdelning men på avanza står det 70 öre i sek. En stor skillnad tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Utdelningen ifrån Cibus är de senaste 12 månaderna uppdelade i två delar varje månad. Du behöver således varje månad plussa ihop de två utdelningarna varav den ena är ca 70 öre och den andra kring 25 öre. Det kom sig av en tenkikalitet från beslutet om utdelning förra stämman, så kommer det inte bli efter vårens bolagsstämma.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hade som långsiktigt mål att fånga Cibusaktier vid nedgångar och sluta på 1000 stycken, för att kunna kvittera ut 1000:-/månad i utdelningar. Nu tidigarelades de senaste dagarnas nedgång detta förvärv och jag fångade "fångade fallande knivar" för glatta livet. En bra början, men suger att ligga minus.

  Lite läskigt är det dock. Cibus affärsidé är ju toppen, men med en beåningsgrad på 52% och stigande räntor finns trots allt påtaglig risk för minskade fastighetsvärden (ökad belåningsgrad) och ökade räntekostnader, vilka kan påverka utdelningsförmågan rejält. Det känns inte lika klockrent som för ett år sedan när vi fortfarande hade nollräntor.

  SvaraRadera
 6. Vad säger du om ovan nämnda resonemang Petrusko? Ser du samma fara som dem?

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...