Jag köpte fler Lundbergs

 


Idag köpte jag några fler aktier i Lundbergföretagen. Jag har en liten slurk där sedan tidigare och siktar på att köpa fler så smått. Jag gillar deras portfölj och att kunna köpa den till cirka 7 procent substansrabatt är en rimlig deal i mina ögon. För att finansiera köpet sålde jag motsvarande belopp i Telia där jag har identifierat att jag har lite fler aktier än jag önskar. Telia väger strax över 4 procent i min portfölj idag och jag vill ha ned den till mitt normala spann om 1-3 procent som jag försöker hålla vikten till i många innehav.

Lundbergföretagen har en mycket låg direktavkastning på under 1 procent och det är inte så fett för mig som lever på utdelningar. Man behöver ha ett väldigt stort kapital om man skall kunna leva på 0,75 procent direktavkastning. Nu sätter jag ju inte allt jag äger och har i Lundbergs varpå det är ok att direktavkastningen är låg. Historiskt har Lundbergs presterat en totalavkastning som överstiger börsindex och jag ser potential till att det kan bli så även i framtiden. Värst sämre avkastning än börsindex skulle förvåna mig sett över en längre period. Det är bra och stadiga bolag de har i portföljen.

Jag tycker att Lundbergföretagen är en bra komponent i en långsiktig börsportfölj. Den ger riskspridning i sig självt och den består av mycket sunda bolag som förmodligen inte gör oss värst besvikna.6 kommentarer:

 1. 0,75-0,88 = Minus på ISK Utanför ISK så täcker det inte bankräntan. Hur tänker du där ?

  SvaraRadera
 2. Är Lundbergs fastigheter så intressant att det är bättre än Industrivärden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenaa Mikael,
   Investeringsföretaget Lundbergföretagen har genererat betydligt bättre avkastning historiskt än vad Industrivärden gjort. Sett till historiken skulle man således kunna argumentera att det är det bättre bolaget. Hur det blir framledes är svårt att veta varpå det är rimligt att äga ett gäng bra sådana här bolag. Jag äger Investor, Industrivärden och Lundbergs det tror jag blir bra i långa loppet. Det finns så klart fler investmentbolag som är bra men vissa är väldigt små och en del har en för hög värdering. Latour äger jag gärna men undviker köpa nu när värderingen är för hög.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Klokt val, Lundberg lär leverera och att vikta ner i Telia var också klokt nu är du på rätt spår:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha näe Telia har inte gjort mången glad. Den var fantastisk första halvåret 2022 då den steg medan övriga börsen rasade. Sedan gick det brant utför och Telia var minst lika dålig som allt annat. Jag kommer sälja regelbundet i Telia till dess det har en betydligt mindre viktning i portföljen.

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...