Förmodligen årets sista köp

 


Igår slog jag till på vad som förmodligen var årets sista köp på börsen. Kanske skramlar jag ihop en liten slant när alla räkningar är betalda i slutet av månaden, man kan ju hoppas i vart fall.

Anyhow, jag köpte fler Xact Norden Högutdelande som jag ju gör då och då. Jag passade också på att köpa ytterligare några Lundbergs som jag tog in i portföljen igen relativt nyligen. Lundbergs är ett investmentbolag med god historik och jag gillar innehaven de har. Det köper jag gärna och ser på när åren flyger förbi och värdet växer. Ja, jag tror att Lundbergs kan fortsatt prestera ganska bra. Bättre än börsen om jag har tur men förmodligen inte värst mycket sämre än börsen. Potential till överavkastning med begränsad risk för det motsatta.

Varje år i många år i följd har jag publicerat ett inlägg med en kort sammanfattning av mitt år och min prestanda vid årsskiftet. I samband med det brukar jag även lägga upp ett inlägg med aktuell fördelning i portföljen. Så blir det även detta året. En bra bit in på 2022 låg jag långt före index bla tack vare Telia som utvecklats positivt medan börsen rasade ned i avgrunden. Sedan dess har Telia havererat och Castellum likaså. Året är inte slut ännu och vi får se hur det slutar men mitt stora försprång är borta. 



4 kommentarer:

  1. Lider med dig angående försprånget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev nästan komiskt hur det svängde från att Telia var en starkt positiv faktor till rena bottensänket. Castellum och fastighet har bjudit på en mer pålitlig stadigt sjunkande resa i år =)

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Lundbergs är ett fint bolag som finns i den egna portföljen sedan flera år tillbaka. Telia lyckades jag sälja i slutet av 2021, vilket grämde mig under lång tid. Jag lyckades byta dessa mot Kinnevik - vilka har gått katastrofalt dåligt i år...

      Mvh

      Egon

      Radera
  2. När Du en bra bit in på 2022 låg långt före index så skulle Du ha sålt rubbet och köpt index för hela slanten. Då hade Du slagit index i år :-)

    Trevlig Helg

    //Krusse

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...