Investor b kan bryta sviten

 


Investmentbolaget Investor har presterat bättre än index nästan vilken tidsperiod man än ser på. De senaste 10 kalenderåren har Investor b genererat en positiv avkastning varje enskilt år men det kan nu komma brytas. Hittills i år är Investor b ned drygt 16 procent exklusive utdelning. Det är dock cirka 1,5 månad kvar på året så det finns tid för dem att hämta hem det. 

Perioden 2012 till och med 2021 är en mäktig uppvisning av Investor. Ja säkert än längre bakåt i tiden men nu är det 10 år data jag har tittat på. Varje enskilt år har ägare av Investor b åtnjutit en betydligt bättre avkastning jämfört med en vanlig svensk indexfond. 2018 var avkastningen negativ för börsindex medan Investor b presterade +3,5 procent totalt. Förra året (2021) när svenska börsindex presterade en mäktig avkastning långt över 30 procent så kirrade Investor b cirka +55 procent.

Det är en fin samling bolag i Investors portfölj och jag tror den har god potential att generera bra avkastning även i framtiden. Oavsett om just detta året slutar på minus och kanske till och med lite sämre än börsindex. Det är bara ett jack i kurvan det är jag övertygad om. Om något tror jag det är bra läge i Investor nu givet ett långt perspektiv. En kvalitetsportfölj till nedsatt pris.6 kommentarer:

 1. Ja Investor är väl alltid köpvärd enligt mig oavsett konjunkturläge.
  Om Jag bara fick välja ett enda bolag att äga i portföljen så skulle det absolut bli Investor. Bolaget har hängt med sedan 1916 och det är riktigt imponerande.

  SvaraRadera
 2. Helt enig, mycket bra bolag över tid. En given ankare ⚓️ i portfölj 💼 mvh Gnagis ✌️

  SvaraRadera
 3. vid vilket rabatt i % är investor värd att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Investor har en mycket fin portfölj och de har slagit börsindex nästan oavsett vilken tidsperiod man tittar på. Att öht kunna köpa det till substansrabatt är en rimlig deal. Nuvarande cirka 15 procent rabatt finner jag klart attraktivt.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tuborg har en ölburk med 2 gubbar där den ena frågar: När smakar en Tuborg bäst? Den andre svarar: Alltid. Det förhåller sig likadant med Investor. Fråga: När är det köpläge i Investor? Svar: Alltid.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tjena Krusse. Tack för kul input, den där gillade jag.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...