Svolder höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Investmentbolaget Svolder med brutet räkenskapsår har precis släppt sin bokslutsrapport för verksamhetsåret 2021/2022. Med den kommer förslag till utdelning och det är något många av oss ser fram emot och uppskattar. Man behöver inte vara en utdelningstok som jag bara för att uppskatta utdelningar, det gör de flesta investerare.

Svolder höjer utdelningen drygt 40 procent till 0,9 kronor. Utdelningen betalas i november.

Sedan Svolder reviderade sin utdelningspolicy 2012 har de presterat en genomsnittlig årlig utdelningstillväxt om 15 procent. Det är rackarns bra. Om du nu undrar över den här reviderade utdelningspolicyn så hade de tidigare en policy att dela ut 5 procent av substansvärdet varje år. Medan det gav en rejäl direktavkastning så gröpte det ur kapitalet för bolaget och den här nya policyn är mycket bättre. Under tiden med nuvarande policy har Svolders substansvärde växt kraftigt och det har tagit ned bolagets kostnader procentuellt sett mot förvaltat kapital. 

Det finns några börsbolagsVDar som skriver sina egna VD-ord i rapporter och som gör det särdeles bra. Ulf Hedlundh är en av dem. Det tar bara några minuter att läsa VD-ordet och jag tycker du skall göra det.

Länk till Svolder hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.


4 kommentarer:

  1. När kommer utdelningen?

    SvaraRadera
  2. Det finns en bra intervju med Ulf i Di-tv från i fredags.

    SvaraRadera
  3. Det finns en bra intervju med Ulf på di-tv från i fredags!

    SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...