Trevlig midsommar

 


Börsen har varit på rackarns dåligt humör men som ni säkert hört förut: efter regn kommer solsken.

Idag är det midsommar och börsen är stängd. Solen skiner och himmelen är blå. Det är ett helt fantastiskt väder vi fått dagen till ära och jag hoppas vi alla får en riktigt bra midsommarafton.


Trevlig midsommar.

13 kommentarer:

 1. Trevlig Midsommar petrusko :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma! Fast det där med vädret låter lite trist. Det SKA ju regna på midsommar och på ingen annan högtid är det lika viktigt med traditioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som den där gamla TV-reklamen där de sitter ute och äter midsommarmat och får bära in allt då det börjar regna. Det sägs så ofta att det är regn på midsommar men det är nog stor del skröna.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Go midsommar på dig,läser din blogg med nöje.

  SvaraRadera
 4. Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 5. Tack det samma!
  Midsommarafton var fantastisk i stockholmsområdet. Att promenera hem vid midnatt var en härlig upplevelse.

  Jag följer i princip två saker online, din blogg och podden 'Dela en flaska' med Alf & Petter. Bägge intressanta på sitt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mattias,
   Det låter ju riktigt härligt det där. Alf och Petter skall jag googla =)

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej Petrusko vågar du dig på en gissning när börsen börjar gå upp igen?
  Ser mörkt ut än..jag gissar på oktober
  Annars januari mästa år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mats,
   Det är svårt att sia om sådant där. Det kan gå både snabbare än man trott och bli mer uthålligt. Några saker värda att tänka på är att börsen har backat ganska mycket och att börsen är framåtblickande och stiger på utsikter om att det är bättre i framtiden. Börsen kommer stiga innan allt är bättre. På tron om bättring.

   Hela den här inflationsgrejen är knepig dock. Framstående experter har hittills haft väldigt fel om inflationen. Hur stor den skulle bli och hur icke snabbt övergående den skulle vara.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag killgissar på ytterligare 10 % ner vilket jag tror kan ske den närmaste månaden eller två. Det behövs en klassisk urblåsning innan det vänder upp. Två-tre dagar med fall på 3-4 %. Sen kommer kapitalet flöda in. I vart fall vad jag positionerat mig för. Men jag brukar ha fel :)

   Radera
 7. Hejsan Petrusko..vad tror du om K2a pref? Har ju rasat mycket.har sålt en del men några kvar här.
  Risk för kk
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mats,
   K2A är långt ut på riskskalan i dessa tider. De har lite högre belåningsgrad och uppe på det även preferensaktier. De äger hyreslägenheter som dröjer innan de får upp hyran på medan de drabbas av högre finansieringskostnader desto snabbare. De har även en egen produktionsdel som kostar pengar.

   Jag finner inte K2A intressant pga risknivån.

   Mvh petrusko

   Radera

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...