W.P. Carey VD-brev

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det amerikanska fastighetsbolaget WPC har precis publicerat ett VD-brev där direktör Jason Fox skriver om året som gått och berättar om bolaget. Det är 16 sidor långt men innehåller en hel del foton och grafer varpå det inte tog alls lång tid att läsa det.

I det här VD-brevet får man en god inblick i vilken typ av fastigheter de äger, hur de arbetar med riskspridning, hur hyresavtalen är konstruerade med årliga höjningar.

Om du äger eller av annan anledning är intresserad av WPC vill jag uppmana dig att läsa det här VD-brevet. Det är lättläst och innehåller enbart relevant info. Klicka här för att komma till WPCs sajt där du klickar "Read Letter" för att läsa helt enkelt.

Jag äger WPC och är imponerad av bolagets kultur och strategi. De har funnits i decennier och jag tror på dem i långa loppet. Om några år har de höjt sin utdelning varje år i 25 år i följd. Den senaste kvartalsutdelningen hade X-dag för bara några dagar sedan och betalas ut i mitten av april. Direktavkastningen är hög på 5,2 procent ungefär medan utdelningstillväxten är ganska låg. Det blir ändå en helt okej kombo i min värld. När direktavkastningen är hög är det okej om utdelningstillväxten är låg. Omvänt vill jag se bolag med låg direktavkastning har desto högre utdelningstillväxt.

Länk till WPC hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

3 kommentarer:

 1. Äger wpc. Fint bolag

  SvaraRadera
 2. Här har du tyvärr grov fel!
  WPC är den sämsta utdelningsbolag som man skulle välja i USA!
  Tittar du på utdelningstillväxten från 5 år tillbaka, har WPC haft bara 5,7% på hela 5år!!!!! Även kursutvecklingen stannat efter pandemin på 2år.

  Man kan välja 50-tal andra bolag som ger minst 5-7% bara på ett år!

  Mvh /Ballack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ballack du gör mig nyfiken, vilka bolag finner vi i din portfölj inom branschen?

   Radera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...