Realty Income rapport och sammanslagning med VEREIT

 


I dagarna har ett par saker hänt i det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income. De släppte rapport för det tredje kvartalet och sammanslagningen med VEREIT blev klar.

VEREIT har sitt ursprung i fastighetsbolaget ARCP som fifflade med bokföringen. Det är några år sedan nu och utrett och klart. De ruttna personerna är borta sedan länge. Jag var ändå inställd på att helt enkelt inte beblanda mig med bolaget öht men nu kom jag inte undan då de går samman med mitt Realty Income. Jag har förtroende för Realty Income och är övertygad om att de gör en bra affär som vanligt.

I samband med samgåendet blir det väldans många fler aktier i Realty Income men det blir ju också fler fastigheter som genererar intäkter och FFO per aktie väntas stiga snabbare efter dealen.

Som planerat kommer de att skifta ut kontorsfastigheterna i ett nytt bolag med namnet Orion Office REIT. Här går det undan och det är de som äger Realty Income vid stängning idag den 2 november som kommer erhålla det nya bolaget. Per 10 stycken aktier i Realty Income erhåller man 1 aktie i Orion Office REIT. Handeln med Orion Office aktier väntas börja 15 november.

Förhoppningsvis blir det inget strul med beskattning i samband med den här spin-offen men det har hänt i närtid att man belastats med utländsk källskatt på en sådan här händelse. Jag har inte haft ork/vilja att försöka gräva närmre i orsak och hur/om det löst sig för de som varit med om det. Det får bli som det blir helt enkelt.

Q3-rapporten såg vettig ut i mina ögon men jag läste rubriker att den var lite sämre än analytikers förväntningar. AFFO per aktie steg 12,3 procent till $0,91 jämfört med året innan. De höjde guidningen för 2021 och presenterade en guidning för 2022. Justerat för utdelningen av kontorsfastigheterna är guidningen för 2021 nu AFFO per aktie om: $3,55 - $3,6. För 2022 är guidningen en AFFO om $3,84 - $3,97 vilket innebär en årlig tillväxt om 9,2 procent baserat på mitten av spannet.

Stadig prestanda i rapporten och högre tillväxt de kommande åren. Jag gillar det.

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt reit som delar ut mycket men endå kan ge tillväxt. Kommer du behålla Orion Office REIT eller kommer du sälja av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Tack för din kommentar. Realty Income har ett mäktigt track record. De har presterat attans bra och jag tror på dem även framledes.

   Beträffande Orion Office har jag inga skriande tankar om att sälja av dem på stört. Det blir nog så att jag tar emot dem och låter de ligga där medan jag spanar in bolaget. Det blir ju ytterligare ett bolag att hålla koll på men så länge innehavet är pyttelitet så nöjer jag mig med att lägga minimalt med tid på det.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej glömde jag:) Jag resonerar lite liknande att jag vill behålla mina nya minipost i Orion blir som en bevakningspost i bolaget istället för att följa.

   Radera
 2. hur resonerar du i portföljer där man kanske äger 8-9 aktier i realty income.
  bör man öka till 10 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag hann svara dig på twitter innan jag såg frågan här. Sådant brukar lösas genom att man får cash för de aktier som ej är jämnt 10-tal. De flesta av oss äger nog aktierna i en kapitalförsäkring och där är det ju egentligen inte vi som äger aktierna utan pensionsbolaget. Tex står Avanza Pension som ägare för alla de Realty Income aktier som folk har via en kapitalförsäkring hos Avanza. Aktierna buntas ihop och Avanza Pension får reda ut och ersätta folk med tex 8-9 aktier.

   Följ upp det där dock. Avanza har glömt/varit sega med att lösa sådant historiskt.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Om Realty handlas exklusive avknoppat bolag per 2a november borde den väl sjunka markant utifrån värdeavskiljningen. Var snubblar mina tankar?

  SvaraRadera
 4. Detta skickade jag till Avanzas eminenta kundtjänst i morse...

  Hej!
  den sedan länge kommunicerade avknoppningen av Orion Office Reit (NYSE:ONL) från Realty Income (NYSE:O) genomfördes och trädde i kraft under gårdagen.

  https://www.realtyincome.com/investors/press-releases/press-release-details/2021/Realty-Income-Completes-Spin-Off-Of-Orion-Office-REIT/default.aspx

  Glad i hågen hängde jag på låset vid NYSEs öppning för att kunna sälja av mitt innehav i ONL.
  Men döm av min förvåning när det inte fanns, och fortfarande inte finns, några ONL i min KF.
  Möjligheten att sälja till en rejäl vinst verkar borta, och ONL tappade 7,39% igår.

  Frågor:
  1. När hade ni tänkt att göra det möjligt för mig att göra transaktioner med mina egna värdepapper?
  2. Vilken typ av kompensation utgår för schabblandet ovan?
  3. I min depå hos er största konkurrent som börjar på N var detta absolut inget problem. NYSE:ONL gick att handla igår som man kan förvänta sig. Jag kanske borde ha mina större innehav där istället, vad tycker ni?
  4. Realty Income har i skrivande stund 9268 ägare via Avanza, hur når jag bäst ut till dem för att fråga vad de tycker?

  Tack på förhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Glänn,
   Bra att du är på Avanza om det där. De har hanterat den här grejen precis så dåligt som jag förväntade mig. Det är så här de hanterar detta och det har varit så en tid nu. Att hos Avanza dröjer det några dagar innan de trollar fram aktierna man fått medan konkurrenterna lyckas lösa det desto snabbare.

   Man kan såklart förvänta sig en bättre hantering av Avanza och jag hoppas att de löser det.

   Mvh petrusko

   Radera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...