Industrivärden substansvärde

 


Investmentbolaget Industrivärden rapporterade ett substansvärde om 305 kronor per aktie per 31 oktober. Just nu handlas bolagets C-aktie till 281 kronor vilket innebär en substansrabatt om ungefär 8 procent.

Värderingen går upp och ned över tid och ett smidigt sätt att följa den är via sajten Ibindex.se.

Nyligen meddelade också bolaget att de avser att makulera aktierna i det egna bolaget som de erhöll om utdelning från Handelsbanken. Det rör sig om 3,31 miljoner stycken Industrivärden A-aktier som kommer makuleras och i det stora hela är det ingen jättedeal. 

Eftersom färre aktier kommer finnas kvar kommer nyckeltal per aktie att stärkas efter makuleringen. Antaget att utdelning i totalt belopp är oförändrad innebär det att utdelning per aktie blir lite högre än året innan.

I dagarna har också storägaren Lundbergs köpt på sig ytterligare drygt 1 miljon C-aktier i Industrivärden. Privat och via investmentbolaget Lundbergs kontrollerar Fredrik Lundberg kring 27-28 procent av rösterna i Industrivärden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...