Månadsutdelaren Realty Income höjer sin utdelning rejält

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Fastighetsbolaget Realty Income kommer med en härlig julklapp i form av en rejäl utdelningshöjning. De pyntar utdelning månadsvis och brukar höja flera gånger per år. Vissa höjningar är lite mindre medan andra mer signifikanta. I snitt har de haft en årlig utdelningstillväxt om 4,5 procent per år sedan noteringen 1994.

Nu meddelar de en höjning om 4,2 procent för utdelningen som är nu i december. Månadsutdelningen höjs till $0,246 vilket summerar till $2,952 i årstakt och innebär en direktavkastning om 4,1 procent på kursen $71,41. Totalt har de höjt utdelningen 5,1 procent sedan förra året. X-datum för utdelningen är 30 november och pay date är 15 december. 

De har nyligen förvärvat en stor konkurrent och uttalade sig inför förvärvet att de kommer generera mer cash per aktie och kunna höja utdelningen i snabbare takt. Det här blev ju en kickstart och god leverans på ett sådant uttalande.

Realty Income har en suverän strategi där de cherry pickat hyresgäster baserat på stark finansiell ställning och verksamhet som inte hotas av e-handeln. Det är Fed Ex, gym, apotek, matbutiker mm. Alla hyresavtal är av triple net typ med årliga hyreshöjningar. Triple net innebär att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippat med fastigheten. Realty Income behöver bara luta sig tillbaka och ta emot stadigt stigande hyresintäkter.

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

12 kommentarer:

 1. Vet du om vi kommer få tilldelning av Orion Office Reit? Som jag har fattat det skulle man få en Orion Office Reit (som började handlas i måndags) per 10 Realty Income. Jag har ställt frågan till Avanza, men har inte fått något svar ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Pribus,
   Ja Avanza är väldigt långsamma med att lösa sådana här saker. Aktierna i Orion Office REIT har vi egentligen redan fått men Avanza har inte fixat det ännu. De har bokat in dem på ditt konto idag och de kommer synas imorgon.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Då måste jag slänga in nästa fråga på samma ämne, jag äger Realty Income, dock inte i jämna tiotal, hur blir det om man t ex äger 55 st Realty Income? Teoretiskt skulle det bli 5,5 Orion Office REIT men eftersom att vi lever i landet Sverige har vi såklart inte tillgång till så basala saker som fractional shares för våra nätmäklare behöver inte anstränga sig att erbjuda bra produkter...

   Vad händer med den halva aktien man inte kan få?

   Radera
 2. Vi som har under tio aktier i realty income får vi nån utdelning i pengar då.
  Mvh/Andreas

  SvaraRadera
 3. Verkar vara samma visa med Nordnet, inte sett skymten av Orion ännu.

  SvaraRadera
 4. Härliga nyheter,tillhör också skaran med utdelningsjägare och har sedan många år en bra portion Realty men fyllde på mer idag.Även köpt Arbor Realty med god DA,sköönt när det klirrar i kassan

  SvaraRadera
 5. Jag svarar på min egen fråga jag ställde till dig Petrusko. De avrundade uppåt så jag fick en halv extra aktie som bonus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppdatering, stod att jag hade hela aktier med när jag går in för att sälja av det då jag är totalt ointresserad av Orion Office REIT så gick inte det på Nordnet då jag har 0.5 aktie också...ska man behöva sitta fast med denna nagel i ögat som inte går att sälja?

   Radera
  2. Tjena,
   Antar att du äger via Nordnet KF. Förmodligen säljer de åt dig så du får cash istället. Det är lite speciellt via en KF då pensionsbolaget räknas som en enda ägare hos Realty Income varpå de inte får någon cash utdelning för ojämna aktier. Det får Nordnet lösa åt sina kunder. Visst trodde jag att de skulle lösa det utan att kund märker något som du nu verkar ha gjort i form av att ha en halv aktie. Det löser sig sannolikt genom att Nordnet säljer.

   Mvh petrusko

   Radera
  3. @Frihet sälj du dina aktier, Nordnet kommer då själva att sälja din halva aktie "inom kort" per automatik. Jag ställde själv samma fråga om någon del Brookfieldinnehav jag hade kvar.

   Men fråga kundtjänsten annars så kan dom förklara bättre.

   Radera
 6. Hej Petrusko! Jag har Realty Income sedan tidigare och numera Orion Office REIT i en vanlig aktiedepå. Min nätmäklare har satt anskaffningsvärdet till 0 kr. Har du snappat upp om anskaffningsvärdet i Orion utgör en viss procent av anskaffningsvärdet i Realty?

  I Sverige fastställer ju Skatteverket ibland en fördelning vid avknoppningar, men jag är tyvärr dåligt insatt i det amerikanska regelverket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Orion Office delades ut skattefritt i USA. Jag är osäker på hur det skall hanteras i Sverige. Vad man skall räkna som anskaffningsvärde.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...