Realty Income höjer utdelningen för 112:e gången

 


Japp ni läste rätt, för 112:e gången. Det är kanske annars något man kan höra en småbarnsförälder säga och inte mena det ordagrant. "Nu säger jag till dig för 112:e gången att plocka ihop ditt Lego....".

Anyhow; Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income höjer sin utdelning för 112:e gången sedan de noterades 1994. De har egentligen pyntat utdelning betydligt längre än så i onoterad miljö. De brukar höja utdelningen flera gånger per år varav vissa blir lite mindre men historiskt har utdelningstillväxten summerat till drygt 4 procent per år. Det är inte den fetaste tillväxten du hört talas om men det slår inflationen och över tid bygger det på. Direktavkastningen är dessutom relativt hög i Realty Income och tillsammans med stadig utdelningstillväxt är det fina grejor.

Den nya månadsutdelningen är på $0,236 mot tidigare $0,2355. En höjning om nätta 0,2 procent. I årstakt summerar den nya utdelningen till $2,832. På gårdagens stängningskurs om $68,23 är direktavkastningen 4,15 procent.

Realty Income är en Dividend Aristocrat med sina +25 år av utdelningshöjningar. En sådan utdelningsstreak kommer inte av sig självt utan en attans bra verksamhet och strategi ligger bakom.

Hyresgästerna är cherry pickade utefter stark finansiell ställning och verksamhet som ej hotas av onlinehandel. Hyresavtalen är långa med inbakade årliga hyreshöjningar. De är dessutom av triple net typ vilket innebär att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med fastigheten, inklusive skatt och försäkring. Kvar för Realty Income att göra är att inkassera den stadigt stigande hyran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aktiekurser fladdrar upp och ned medan utdelningar är desto stadigare

 Börsen går upp och den går ned. Ibland går den riktigt uselt under en period vilket vi upplever just nu. Aktiekurser går ned mer för var da...