Heimstaden preferens nyemission

 Annons: Innehåller reklamlänk till Avanza.

Fastighetsbolaget Heimstadens nyemission av preferensaktier är nu klar och besked om tilldelning skickas ut idag. Har man tecknat med teckningsrätter i företrädesemissionen är det inga frågetecken utan att man så klart får det man tecknat. Cirka 92 procent av aktierna i företrädesemissionen tecknades via rätter och de resterande 8 procenten tilldelas de som tecknat via rätter och dessutom ansökt om fler utan teckningsrätt.

Utöver företrädesemissionen så gör de också en riktad emission av betydligt fler aktier. Dessa har tilldelats institutionella investerare, family offices samt privata investerare. 

Jag tolkade den riktade emissionen just så att den skulle komma fördelas ut till bla privata investerare som tecknat utan teckningsrätter. Intresset var stort och bolaget skickar ut info om tilldelning idag. Om det tar en extra dag för våra mäklare att skicka ut infon till sina kunder är jag osäker på men jag tippar på att man får info idag om man har fått tilldelning.

Jag tecknade utan rätter och hoppas på tilldelning.

32 spänn var kursen i emissionen och en fasligt många aktier kommer komma ut på marknaden inom kort. Kanske aktiekursen närmar sig de där 32 kronorna en kort tid för att sedan normaliseras. Utdelningen är 2 kronor per år och på nuvarande kurs om cirka 33 kronor innebär det en direktavkastning om 6 procent.

Heimstaden äger hyreslägenheter i Europa och de har en sund finansiell ställning. Sammantaget kan man anse dem ha låg risk i kategorin fastighetsbolag.

Länk till Heimstaden preferens hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

 1. Fredrik Reinfeldt i styrelsen,den personen litar inte jag på
  är han i styrelsen för att lyfta arvode bara.
  han förstörde sverige.med hans öppna era hjärtan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer till fullo.

   Radera
  2. Off topic, men varför är kommentarer av ovan slag oftast synonymt med kass stavning? Blir liksom svårt att ta "kritiken" på allvar tänker jag. Skriv korrekt svenska, eller försök åtminstone använda punkt på rätt ställe! Blir enklare för oss svenskar att läsa då.

   För övrigt känns det som en bra idé att han sitter i styrelsen. Jag fick troligen inget tilldelat, men köper.

   /Banan

   Radera
  3. Banan@
   Varför är Reinfeldts kompisar alltid så nedlåtande mot oliktänkare och kritiker till Sveriges genom tiderna mest samhällsomstörtande och destruktiva politiker? Reinfeldt är ansvarig för att lockat hit 100.000-tals människor med låg eller obefintlig utbildning. Dessa 700.000 arbetslösa invandrare dränerar nu de offentliga finanserna och leder till mer eller mindre systemkollaps inom rättsväsende, lag&ordning, skola, äldreomsorg, sjukvård osv osv. Allt för att nyliberaler Reinfeldt ville knäcka högskattelandet där staten gav trygghet från vaggan till graven. Numera gäller det att klara sig själv, be sin klan om beskydd och hoppas att graven inte kommer i förtid.
   // Jan Banan

   Radera
  4. Va snäll o skyll inte på invandring, du tappar i trovärdighet.

   Ser vi till verkligheten o inte rädsla så minskar antal bidragsberoende över tid. (Du kan leta upp faktan själv, det är enkelt. Corona o kriser ställer såklart till det, tillfälligt) Jag är klar med "argumenten" om påstådd systemkollaps som aldrig kommer.

   /Banan out

   Radera
 2. Hur ser du på risk/reward jämfört med t.ex., Akelius? 0.1 procentenheter lägre direktavkastning i Heimstaden är ju jämförbart men obligationsmarknaden verkar prissätta Hemstadens lån högre. Ser du Heimstaden som en intressant diversifiering till Akelius tunga Tysklandsexponering? Andra tankar?

  SvaraRadera
 3. Vad är skillnaden mellan de "gamla" HEIM PREF och de nya HEIM PREF BTA? Jag ser att båda är nästan identiska i villkoren (inlösen 37,5 till 2025 och 33 kr därefter) men varför HEIM PREF BTA handlas billigare 0,8 kr billigare och även HEIM PREF hade gått ner från 35 kr senaste veckan, tror p.g.a. många ville teckna nya. På lite längre sikt båda bör hamna över 35 kr och nära 37 kr för att så pass mycket kvar till 2025.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   De där BTA är samma sak. Det står för Betald Tecknad Aktie och kommer att konverteras till den vanliga preffaktien vid handelsstart för de nya aktierna. Har för miig det är 15 juni.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag tycker HEIM Pref är det bästa valet mellan ALLA D- o Pref-aktier just nu. Dels de har hög utdelning i jmf till Sagax D dels den är Pref-aktie i jmf D-aktier som har flera nackdelar. Sen HEIM är tryggare och utan valuta-blandning (t.ex. AKEL påverkas mycket Euro-valuta).
  Vad tycker du?

  SvaraRadera
 5. Hm.... HEIM Pref BTA ser väldigt billig ut! 33,10 kr!!! 6,1% utdelning, då bör man kunna sälja Sagax D och hoppa på den.

  https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/1230852/heimstaden-pref-bta

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...