Nu kommer bolagens Q1-rapporter

 Denna veckan drar rapportperioden igång på allvar och väldigt många bolag släpper sina rapporter med start imorgon och en tid framöver. Ett kvartal säger inte så mycket i det långa loppet men det är ändå bra att följa utvecklingen om man investerar i enskilda aktier. Man kan upptäcka utmaningar osv och vara på tårna kring utvecklingen runt det.

För egen del har jag bla Investor, Castellum och Axfood de närmsta dagarna. Både Castellum och Axfood är pålitliga utdelare och det är extra roligt att följa utvecklingen bla av den anledningen. För varje bra kvartal som dimper in kan man anta att utdelningen också stiger därefter nästa år. Castellum brukar ju höja sin utdelning ungefär lika mycket som de växer sitt förvaltningsresultat. Investor brukar höja med en krona varje år.

Kul och rimligt att följa bolagens utveckling men lägg inte för stor vikt vid enskilda kvartal. Det finns många som gör det motsatta och tittar väldigt noga på kvartalsrapporten och handlar frekvent därefter. Sådant kan ge stora kursrörelser i samband med rapporten. På lång sikt tenderar dock aktien att prestera bra om bolaget gör det. Tänk på att aktier prissätts utefter marknadens förväntningar och en rapport med kraftig tillväxt och fin vinst kan ändå medföra sjunkande aktiekurs. Marknaden hade kanske prisat in än bättre prestanda.

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot dina eventuella sammanfattningar av rapporterna. Där överglänser du övriga bloggare. Ha de gott

    SvaraRadera
  2. Ja, instämmer med föregående talare. Du skriver på ett sätt som majoriteten kan ta till sig. Ser framemot matnyttig info om bolagens situation/situationer.
    Mvh
    Larsa

    SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...