Realty Income höjer utdelningen för 110:e gången

 Annons: Innehåller reklamlänk till Avanza.


Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income höjer sin utdelning för 110:e gången sedan börsnoteringen 1994. De pyntar utdelning månadsvis och brukar höja den flera gånger per år. Historiskt har de höjt utdelningen 4,4 procent per år i snitt.

Nu höjer de den från $0,2345 till $0,235. Det behövs ingen miniräknare för att konstatera att det är en liten höjning och så är det ibland. Vissa höjningar är väldigt små men tillsammans har det på ett år summerat till 4,4 procent utdelningstillväxt i snitt.

I årstakt är nu utdelningen $2,82 vilket på kursen $63,96 ger en direktavkastning om 4,4 procent.

Realty Income har presterat utmärkt genom pandemin. De har en suverän strategi där de cherrypickat hyresgäster med stark finansiell ställning och en verksamhet som är tålig. Vissa hyresgäster har haft det tufft men totalt sett över hela fastighetsportföljen har Realty Income fått in nästan varenda dollar i hyra.

Det här är ett mäkta bra bolag i mina ögon. En strategi som medför låg risk och mycket pålitligt kassaflöde. De har lång historik som visar att de presterar. Förhoppningsvis är de lika bra även kommande 25 åren. Lika bra som de varit sedan noteringen 1994. De har potential att fortsätta prestera bra.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Har börjat öka mitt innehav där de senaste två månaderna, jag skulle börjat tidigare :)

    Nuvarande DA på 4,4% måste ju vara riktigt bra här.

    Gamblar lite också att ERP kommer igen, får se hur det går men på sikt så blir det biobesök igen osv.

    SvaraRadera

Ha tro!

  I många lägen är det viktigt att aldrig överge sin tro. Du skulle aldrig överge ditt lag i din favoritsport när det går svagt för dem. Vis...