Mot alla odds - Hans Wallenstam

 


Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och det är en oerhört fascinerande berättelse. En extra bonus med ljudboken är att det är Hans Wallenstam själv som läser upp den. Det tyckte jag var mycket trevligt.

Man får höra bakgrunden om bolaget Wallenstam och hur Hans blev VD strax innan den stora fastighetskrisen som fick tusentals bolag på fall. Hur Wallenstam kämpade sig igenom krisen och kom att bli det starka sunda bolag det är idag. Många namn och händelser som man känner igen dök upp i boken och som ägare av Handelsbanken fann jag nöje i att höra hur det var den enda bank som inte drabbats värst hårt i krisen och kunde göra affärer medan andra banker gick i konkurs eller kämpade för att undgå den.

Ja boken har Wallenstams perspektiv på krisen men den är en intressant skildring av den oavsett om man är intresserad av fastighetsbolaget Wallenstam eller ej. Sett med dagens ögon var det en besynnerlig tid innan krisen. Risken man tog och vad man fokuserade på.

Av mig får boken 5 av 5 stjärnor och ljudboken får en extra bonusstjärna för uppläsning av Hans Wallenstam.

2 kommentarer:

 1. Tjena Petrusko!

  Tack för en blogg. Jag undrar hur du ser på fastighetsbolaget Platzer? För mig känns det lite som Castellums lillebror. Hade varit intressant med din syn på bolaget.

  Ha en bra dag!

  // Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar,
   Nu är det ett tag sedan jag spanade på Platzer men jag tippar att det inte skett några stora förändringar annat än pågående pandemi. Tidigare när jag spanat på Platzer har jag tyckt det sett vettigt ut. Jag minns inte hur dess bestånd är fördelat över fastighetstyper/verksamheter och hur de ev drabbats av Coronan.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...