Jag ökade i Telia

 


Idag slog jag till på fler Telia som jag tycker piffat till sig ordentligt på sistone. De har gjort ett par riktigt stora avyttringar i Turkcell och Telia Carrier som frigör kapital och sänker skuldsättningen. Framöver bör de kunna fortsätta pynta en fet utdelning. Kursmässigt har Telia varit sorglig ända sedan noteringen för 20 år sedan och det kan fortgå. Verksamheten i sig är ingen raket direkt men aktien har även speglat ett bolag som presterar halvdant och dessutom ett gäng skelett i garderoben. Nu är Telia rensat från skelett och en ny driftig VD är på plats. Kanske blir kursutvecklingen mindre dålig framöver.

Det är en stadig verksamhet Telia bedriver och kassaflödet är mycket pålitligt. De har en stark finansiell ställning och klarar utan vidare att investera i sin verksamhet och pynta fet utdelning. I år blir utdelningen totalt 2,45 kronor varav 0,65 kronor kommer pyntas i samband med en extra stämma som de kommer kalla till inom kort. 

Idag pyntade jag 38,13 kronor vilket ger en direktavkastning om 6,4 procent. 

Länk till Telia hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

  1. Håller med, Telia är en stabil spelare. Hade dock önskat en lite bättre TA men det kommer väl...

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Förutom att kursutvecklingen förhoppningsvis blir mindre dålig, ser du någon tillväxt i Telia framöver eller är det mer stabil utdelning som är i fokus?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Telia är som sagt ingen tillväxtraket men jag förväntar mig gradvis förbättrad prestanda. Telia har stor bättringspotential och det har Allison Kirkby påbörjat och redan hunnit uppvisa en del.

      Således tycker jag Telia är ett bra utdelningscase med sin feta utdelning och viss potential i aktiekursen.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Bra, val. Annars när det gäller tillväxtaktier tror jag det är väldigt lätt att göra bort sig nu. Första tecken på att vaccin kommer börja distribueras ut tror jag gör att teknikaktier dyker till förmån för industriaktier. Teknikaktier tror jag har gynnats senaste året av Covid-19 då det har skyndat på digitaliseringen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  4. Jag köpte istället i AT&T under 27 USD! Den ger sköna 7,75% utdelning kvartalsvis.

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko.
    Vad är det som lockar att investera i Telia? Katastrofalt utväckling senaste 20år i total avk. Det har vsrit ett riktigt sänke i portföljen. Hög utdelning hör ingen glad om total avk är ingen vidare. Vad skulle bli bättre i framtiden känns det riktigt osäkert. Jämfört med omx30 senaste 20 år har Telia varit katastrof. Ingen bra aktie för att köpa och behålla.
    Mvh.jacke77

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jacke,
      Det är inte Telias historik jag köper utan jag utgår från nuläget och framåt. Härifrån förväntar jag mig ingen raketuppgång utan jag tror på fortsatt hög utdelning och en viss kurspotential. Jag förvaltar mitt kapital för att leva på det här och nu och för det ändamålet har jag en rad komponenter av olika slag.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Dagar som denna förstår jag mig inte på börsen. Telia levererade ett resultat över marknadens förväntningar. Se länk nedan:

    https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/10/21/telia-resultat-battre-an-prognoserna.html

    Ändå så handlas Telia ner kraftigt. Kollade för en stund sedan så handlades aktien under 37 spänn !!!! Ner nästan 3%. Vad är det i rapporten som marknaden inte gillar?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Börsen är sur idag men Telia backar ännu mer. Jag trodde att den skulle stiga på rapporten som var bra. Att de flaggar för högre capex nästa år kan jag inte se som en faktor som driver nedgången. Det är ju helt normalt att capex stiger i ett teknikskifte. Absolut inte oväntat. Men men så är det på börsen ibland stiger aktier på dålig rapport och ibland tvärtom. Framåt tycker jag det ser lovande ut för Telia och det är vad som betyder något. Jag ökade lite idag på drygt 37 spänn.

      Mvh petrusko

      Radera

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...