Telia i förhandling om att sälja innehav i Turkcell



Telia Company är just nu upp över 5 procent på börsen efter att Bloomberg rapporterat att de är i förhandlingar om att sälja innehav i Turkcell.

Vilken attans pangstart för nya VDn Allison Kirkby det vore och vad gött för Telias luttrade ägare att få smaka färsk frukt. Det har varit riktigt uselt att äga Telia men kanske kan det lyfta nu. Det är en bra verksamhet i grund och botten. De behöver rensa upp en gång för alla och uppnå önskvärd fokus och effektivitet.

Just nu har inte Telia bekräftat något men det torde inte dröja länge innan de gör det om det finns något att bekräfta.

**Uppdatering: Nu är aktien handelsstoppad. Jag är en aning förvånad att det dröjde så länge som det gjorde. När det råder osäkerhet om alla investerare har samma information skall börsen handelsstoppa en aktie.

3 kommentarer:

  1. Varför är det positivt att Telia säljer Turkcell? Turkcell går väl med vinst och att avyttra bolaget gör att Telias vinst blir mindre. Borde vara sämre för aktieägarna. På kort sikt kanske man räknar med en fet engångsutdelning?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Krusse,
      Turkcell hör till de delar som sedan länge planerats avyttrats. Fokus för både Telia och investerare är bolagets operationella kassaflöde. Att äga operatörer i öst har varit rakt igenom uselt för Telia och det är mycket positivt att de avyttrat och nu bara har liten del kvar att sälja. Mindre skit i öst och mer pengar till att växa kärnverksamheten.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Ja 5 % är en droppe i havet, men kul att det går åt rätt håll.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....