Julklappstips - Upp till 28 år

Här har ni ett stekhett julklappstips för under 500 kronor. Det är Unga Aktiesparare som kör en julkampanj där man kan ge bort ett medlemskap men i paketet ingår också några fysiska ting. Två böcker om aktiespar samt två tidningar som kommer löpande under året. Så man har något att faktiskt slå in och ge bort. Den ena boken som ingår har jag läst och den tycker jag är suverän. Speciellt för unga då den på ett bra sätt förklarar investeringar samt vikten av tiden och ränta på ränta.

Ett intresse för  spar och investeringar i ung ålder kan göra enorm skillnad på lång sikt. Den som i ung ålder regelbundet sparat en slant i fonder eller aktier kan senare i livet ha en rejäl slant tack vare ränta på ränta. Det är just tiden som är nyckeln. Ju längre tid man sparar desto rejälare summa blir det i slutändan. Det är alltså bättre att spara en liten slant en lång tid än att på ålderns höst spara en stor slant varje månad. Effekten av ränta på ränta gör den lilla slanten till något riktigt stort med tiden.

Länk till Unga Aktiesparares julkampanj:  https://www.ungaaktiesparare.se/jul

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko.
  Bästa tips man kan ge till unga är gratis i 3 enkla steg.
  1. Starta Isk konto Avanza/Nordnet.
  2. Välj billigaste Global indexfond.
  3. Automatisk månadsspar/månadsköp.

  Behövs varken intresse eller vara aktiv. Ha lite koll ibland om det kommer nya billigare indexfonder.
  Lycka till.
  Mvh. Jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jacke,
   Tack för din kommentar. Kan man få in dem på det där spåret är de på god väg mot en rejäl slant i framtiden. En bra plan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag undrar om Nordnet/Avanza har någon sorts "presentkortsfunktion". Alltså, om jag vill ge en gåva som jag vill ska användas till att köpa fonder/aktier eller om jag till och med vill bestämma att ge bort Avanza Global, är detta möjligt? Har inte hittat något liknande på Avanza i alla fall. Hade varit smidigt då pengagåvor kan användas till allt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja det är inte helt lätt att hitta. Avanza har en sida med info om att ge bort aktier och fonder i gåva men deras egna sökmotor är helt genomusel och man hittar den inte via den tror jag. De är medvetna om sökmotorn. Sök via Google så lär du hitta sidan hos Avanza. Typ Avanza ge bort gåva/julklapp.

   Mvh petrusko

   Radera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...