Videopresentation av Peabs rapport Q3 2019


Peab brukar göra sådana här trevliga videoklipp i samband med sina rapporter. Videon är knappt 8 minuter och VD summerar i den rapporten. Ett enkelt och smidigt sätt att hålla sig uppdaterad. Alltid kul att se och höra VD i bolaget dessutom.

Själv har jag inte så mycket att säga om rapporten som jag tycker var okej. Aktien backade lite på rapportdagen och handlas nu runt 82 kronor. En näve kronor lägre än innan rapport. Marknaden hade lite högre förväntningar men det är ju ingen ko på isen direkt. Peab mår bra och tickar på hyggligt. Checka in videon ovan. Du kan klicka play och se här eller klicka vidare till Youtube.

1 kommentar:

 1. Jag har tittat på PEAB-aktien i ganskamångs år, och emellanåt varit frestad att köpa, men inte vågat pga att de för många decennier sedan hade rykte om sig att vara ohederliga skojare, som ofta mutade sig till kontrakt, och dessutom var totalt okunniga om hur man bygger, så det som de byggde kostade alltid massor med extra pengar och arbete efteråt, för att få någorlunda funktionellt.

  Det står ju inget riktigt hemskt i tidningarna om dem längre. Men å andra sidan kom bara en bråkdel av de rövarhistorier om dem, som man hörde ryktesvägen, i tryck.

  Hur är deras företagskultur idag?

  De har ju köpt upp många bolag, så chansen finns ju att de köpt till sig en hög kompetensnivå, och inte längre behöver tjäna/tjänar pengar på fiffel och båg. Det är ju inte ovanligt att bolag som börjar som lurendrejerier, med tiden omvandlas till respektabla och bra företag.

  Någon här som varit i kontakt med dem som kund och kan ge dagens PEAB ett gott betyg?

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...