måndag, september 09, 2019

Utdelningshöjningar


Jag läste ett kort blogginlägg om utdelningshöjningar och blev alldeles glad. Det är något jag verkligen tycker om och en otroligt viktig komponent i min portfölj. Att bolagen stadigt höjer sina utdelningar så att jag hela tiden får mer cash att röra mig med. Cash att återinvestera eller att köpa mjölk och bröd i affären. Priset på varor och tjänster stiger ju stadigt och då är det rimligt att lön från arbete stiger och att utdelningar stiger.

Inlägget jag läste var på Stefan Thelenius blogg. Länk här: https://z2036.blogspot.com/2019/09/dividend-hiking.html

Apropå utdelningshöjningar så skriver Magnus Dagel hos Dagens Industri idag om fastighetsbolaget Cibus. Han lyfter fram att det har hög direktavkastning och höjer utdelningen dessutom. Artikeln är bakom betalvägg så jag har ingen länk att bjussa på. Det finns en kort sammanfattning hos Avanza mfl. Själv skall jag till biblioteket om ett par dagar och tänker att jag skall spana i papperstidningen då (de sparar gamla nummer). Det här Cibus är det förövrigt flera utav er läsare som tipsat mig om, bett mig skriva om det, att spana på det osv. Jag har inte tittat så noga på det utan avfärdat det ganska snabbt. Det har inte lockat mig vid en snabb titt och det finns så otroligt många andra bolag att lägga tiden på varpå jag snabbt valde att inte spana mer på Cibus. Det kanske visar sig att det var en tabbe. Sådana hör dock till. Man kan inte investera i alla bra bolag, då skulle man ha tusentals innehav.

Länk till Cibus Nordic Real Estate hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Kul att du gillade inlägget och det är nog ingen skräll att du gillar utdelningshöjningar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, näe det förvånade nog ingen. Vaaaa gillar petrusko utdelningshöjningar?! =)
   Fräsig sammanställning du gjorde i inlägget med bolag som väntas höja utdelningen i närtid. Det tror jag många uppskattar och kan finna inspiration i. Tack för ett bra inlägg.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vad heter du på shareville? :-)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Tjena,
   Jag använder inte Shareville.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Cibus och liknande aktier,t.ex. Tre kronor P tycker jag man närmast ska jämföra med preferensaktier. Helt OK om det är den typen av placering man är ute efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Jo jag köper resonemanget förutom att du buntar ihop Cibus med Tre Kronor. Cibus ser ut att ha potential. De har höjt sin utdelning och de verkar äga sunda fastigheter. Så hos Cibus kan man se fram emot stigande utdelningar till skillnad från preferensaktier.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej!
   Varför tycker du inte om att Cibus och Tre Kronor buntas ihop? Är skillnaden att du tycker att Cibus ser ut att ha potential?

   Radera
 5. Hej petrusko, vet att du gillar fastigheter. min portfölj är klart överviktad mot sektorn, det rör sig om unga bolag i relativt tidigt skede som SBB, K2A, hemfosa (köpte efter att nyfosa knoppades av), jag tänker ta in K-fastigheter i höst också. Tänker mycket långsiktigt och försöker inte bry mig så mycket hur kurserna går. Finns det några risker med att vara överviktad fastigheter, det är väl en tryggare sektor än många andra?

  SvaraRadera