The Big Short - Filmtips


Många har redan sett den men långt ifrån alla. Jag vill passa på att rekommendera en attans bra film; The Big Short. Den är inte bara bra, den har även en handling som kan tilltala oss börs och finansintresserade lite extra. Det är absolut ingen nördfilm bara för finansintresserade, nej du. Det jag säger är att vi som är finansintresserade kan gilla filmen lite extra.

Filmen handlar om finanskrisen eller The Great Recession som den kallas på engelska. Listan med skådisar får många andra filmer att blekna. Brad Pitt och Christian Bale är två utav huvudkaraktärerna.

Jag har sett filmen flera gånger varav senast härom dagen. Den har kommit att bli en utav mina absoluta favoriter. Toppbetyg i min värld. Den finns på Netflix och om du inte sett den så tycker jag du skall passa på att göra det.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med. Verkligen en toppenfilm. Jag tycker att många av de filmer som handlar om ekonomi är intressanta och bra särskilt de som har någon koppling till verkligheten. Min andra favorit på området är Wall Street: Money never sleeps från 2010 och handlar om samma kris fast med mycket kopplat till den första Wall Street-filmen. // I :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nice. Den första Wall STreet älskar jag medan jag blev besviken på den andra. Jag skall se den igen och kanske tänker annorlunda om den nu. Jag har dem i en Bluray-box.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Stort tack för detta tips!
  Såg den igår och kan inte förstå hur jag kan ha missat denna film, riktigt riktigt bra och samtidigt så mår man dåligt i magen för hur girigheten och den sanna kapitalismen äter upp allt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja eller hur. Det är riktigt sjukt hur stora aktörer agerade.
   Kul att du gillade filmen.

   Mvh petrusko

   Radera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...