Ut ur ekorrhjulet - Så blir du också ekonomiskt fri


Jag har läst den helt nyutkomna boken Ut ur ekorrhjulet och det här är bra grejer. Såpass att jag sträckläst boken under dagen. Jo, jag har allt hunnit med en del annat som att blogga och att cykla till Willys och handla mat mm. Ja den här boken var så himla intressant och givande att jag inte riktigt kunde slita mig ifrån den. Vad handlar den om då?

Skall man med något enstaka ord kategorisera boken så handlar den om F.I.R.E om ni känner till det konceptet. Att äga sin tid och välja själv hur och vad man spenderar den på. Det är alltså ingen direkt investeringsbok även om den innehåller några sidor om just det och det är goda tankar för gemene man på de sidorna.

Det är inte en extrem bok skriven av extrema snålisar utan här handlar det om en rad olika tankar och tips på hur man kan effektivisera och att få ned kostnader. Det är inte en bok där man måste köpa allt med hull och hår utan man kan snappa upp en godbit här och en där. Smarta tips som gemene man skulle kunna applicera och frigöra tid/pengar till annat.

En twist jag gillar är att mycket utav tipsen/åtgärderna också handlar om att göra bra val för miljön. Jag nämnde ju att jag cyklade till butiken och handlade mat. Jag gör det då och då och det är win, win, win på det. Jag mår bra utav den fysiska aktiviteten, jag sparar på miljön och låter bli att spendera några tior i bensinpengar på att ta bilen den korta turen. Nu är ju långt ifrån alla där att de är sugna på att cykla till affären och handla men boken är laddad med andra tips som är av det här slaget; spara miljön, må bra och spara en slant.

Nu är ju jag själv redan ute ur ekorrhjulet och jag kan relatera till vissa saker i boken men jag känner också att den var mycket givande för mig. Jag har läst många sunda tankar och tips som jag tänker att jag skall prata med min fru om efter att hon har läst boken. Kanske vi tillsammans kan hitta nya, bättre rutiner kring vissa saker. För dig som gillar tanken på att äga din tid så är den här boken obligatorisk läsning. Att lägga tid på investeringar i all ära men en hel del cash kan man skrapa fram  genom besparingar och sunda vanor. Där kommer den här boken in.

Boken är skriven av Maribel Leander Lindberg och Oskar Lindberg. De bloggar tillsammans på https://enkelboning.com/ och Oskar är känd som FabrorFri på twitter.

Länk till boken hos Adlibrishttps://www.adlibris.com/se/bok/ut-ur-ekorrhjulet-sa-blir-du-ocksa-ekonomiskt-fri-9789188699121?campaignId=2a6ff94d-df74-44a4-b4b0-1a8cbcd24c32

Länk till boken hos Bokushttps://www.bokus.com/bok/9789188699121/ut-ur-ekorrhjulet-sa-blir-du-ocksa-ekonomiskt-fri/

4 kommentarer:

 1. Själv köpte vi precis en elbil som inte var så hutlöst dyr som elbilar brukar vara, apropå att spara pengar och bilar... Likväl mycket pengar som skulle ut på en gång men med tanke på hur många mil vi kör per år så borde det spara pengar. (sen kunde jag hålla en lång tråkig monolog hur jag fick finansiera köpet med att sälja aktier när dom var som minst värda i december och att jag om jag behållt dom nu varit 30000 rikare istället för 30000 kr fattigare ;) Men jag låter bli... )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena RR,
   Grattis med den nya bilen och nej man kan ju inte veta på förhand hur börsen skall gå närmsta tiden. En kristallkula kunde hjälpt dig tajma och sälja med 30.000 kr extra cash men en sådan har man ju inte. Bara släppa, gå vidare och glädjas åt den fina bilen.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko!
  Off topic. Du som har koll på det mesta, vet du när Avanza betalar tillbaka utländsk källskatt för 2016?
  Med vänlig hälsning
  Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulf,
   Det är i de här tiderna Avanza betalar tillbaka utländsk källskatt i Kapitalförsäkring och det är nog 1-2 veckor bort som mest. Det är nära nu =)

   Mvh petrusko

   Radera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...