Svolder rapport första kvartalet 2018/2019


Investmentbolaget Svolder har brutet räkenskapsår och rapporterar idag för det första kvartalet verksamhetsår 2018/2019. Det är ju lite av en "ickehändelse" då det är ett investmentbolag och de rapporterar substansvärde varje vecka året om. Det är alltså ingen verksamhet att snacka om hur skruvar och muttrar säljs utan Svolders grej är förvaltning av kapital och hur det växer över tid. Det som rapporteras veckovis, substansvärdet alltså.

Men helt ointressant är ändå inte rapporten. Bolagets VD Ulf Hedlundh brukar bjuda på sina mycket läsvärda tankar om börsen, företag, politik mm och denna rapport är inget undantag. På sidan två i rapporten finner ni Ulfs VD-ord. I länken nedan kommer man raka vägen till Svolders rapport.

https://mb.cision.com/Main/80/2696175/963264.pdf

I länken nedan kommer man raka vägen till Ulfs VD-ord som Svolder brukar pulicera på sin sajt: http://svolder.se/om-svolder/vds-kommentar/

Det tar bara några minuter att läsa det Ulf Skriver och bara läs det okej! Ulfs VD-ord hör till de bästa och mest läsvärda på Stockholmsbörsen. Det är givande för alla med ett intresse för investeringar, inte bara Svolder specifikt alltså.

6 kommentarer:

 1. De skriver bra vd ord, det känns personligt och inger förtroende. Det är långt ifrån alla vd ord som kan tolkas så idag tyvärr. Jag äger inte Svolder, men hoppas kunna fånga upp dem längre ned framöver.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Lite offtopic-men kan du kommentera något om Johnson & johnsons senaste ras?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är en överreaktion. JNJ är ju konstant drabbade av stämningar och det får man nog räkna med som en risk i analysen i ett bolag med den inriktningen som JNJ har. Jag läste att det är runt 12000 ärenden gällande asbest i talkprodukter. Felaktiga inplantat och nät är förmodligen betydligt mer kostsamt för företaget då det är enklare rent juridiskt att bevisa att JNJs produkter orsakat skada men där såg vi aldrig någon kraftig kursreaktion. JNJ har så stor kassa att de klarar detta men visst kan det starka varumärket få sig en törn och i detta fall har det ju visat sig att ledningen har farit med osanning under längre tid. Mvh Christian

   Radera
  2. Men är det så? När jag läser och googlar verkar det som att vi inte vet än. Reuters säger sig veta, men JNJ fortsätter neka (såklart) och hänvisar till tester löpande över åren som visar på att det inte innehåller asbest.

   Kan vi säga med säkerhet att det är åt det andra eller ena hållet?

   Sugen på att fylla på, men såklart väldigt tveksam.
   /Andreas

   Radera
  3. Tjena Andreas,
   TAck för din kommentar och input på grejen. Det är ungefär så jag ser på saken: Ingenting med substans har framkommit, inget nytt, inga bevis. Om sådana framställs så är det ju en grej.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Blev så att jag köpte lite nu ändå. Började köpa JNJ för nästan exakt två år sedan så ser detta som ett bra tillfället. Hoppas jag har rätt :)

   Hernhag retweetade enpassivinkomst.se och där påstås det att asbest kan finnas naturligt i talk. Vilket gör det här helt annorlunda än evil corporation som vill mörda befolkningens barn..

   Det här blåser över, eller så går en utdelningsaristokrat i graven.

   Radera

Idag börjar handeln med Corems D-aktie

  Fastighetsbolaget Corem Property har givit ut en D-aktie som pyntar lika mycket utdelning som preferensaktien från samma bolag; 20 kronor ...