måndag, december 17, 2018

Johnson & Johnson återköper aktier


Idag har Alex Gorsky, VD för Johnson & Johnson uttalat sig att de beslutat om ett återköpsprogram om 5 miljarder dollar. Aktien har backat kraftigt på anklagelser rörande bolagets barnpuder och bolaget själva tycker att det är en bra deal att köpa åter aktier på de här nivåerna.

Kanske kan det vara någon sorts stöd för aktiekursen men i huvudsak är det ju en kapitalöverföring till aktieägarna. Aktierna kommer makuleras och framtida vinster fördelas således på ett mindre antal aktier vilket betyder mer pengar till varje återstående aktie i form av vinst och utdelning.

Beträffande stämningar och anklagelser mot Johnson & Johnson så har de nu upprättat en sajt med information om talk och den aktuella produkten. Ännu har inga bevis mot bolaget och dess produkt framkommit. Länk till infosajten: http://www.factsabouttalc.com/#section-safety

Ikväll är Alex Gorsky med i programmet Mad Money med Jim Cramer som lovat att ställa de tuffa frågorna. Jag har redan sett en video med Gorsky där han fastställer bolagets ståndpunkt men jag vill gärna se mer och planerar att se eller lyssna till Mad Money senare.

2 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  känns ju bra att de återköper aktier. Vad har du själv för tankar om att köpa mer? Avvaktar du ytterligare eller köper du mer? Runt 120$ så lär ju YOC hamna på runt 3% vilket vi väl få anse vara riktigt bra för JNJ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micael,
   Tack för din kommentar. Jag har egentligen ett gäng JNJ som jag är hyggligt nöjd med men visst kan jag tänka mig att göra fler små köp. Backar den mer härifrån kan jag nog inte låta bli att öka. Den stängde på $129,12 igår men efter det har de meddelat ett återköpsprogram och kört damage control med VD i populärt TV-program. Kan nog lugna marknaden en aning.

   Mvh petrusko

   Radera