Catrin Jansson Enter Småbolag - Fondpodden avsnitt 6


Här har ni ett riktigt gött avsnitt av Fondpodden med Catrin Jansson och hennes fond Enter Småbolag. Fonden har gett en väldigt god avkastning de senaste tre åren och det är ju en extra god anledning att höra mer om fonden och hur Catrin investerar.

Catrin pratar mer ingående om 3 innehav i fonden och dessa är:

Cellavision
Swedencare
Mips

Det där Swedencare tycker jag var extra intressant att Catrin har i sin fond. Det är en väldigt stark trend hon fångat upp där i att vi lägger allt mer pengar på våra husdjur.

Historiskt har småbolag presterat bättre avkastning än breda börsindex och storbolag. Det är en god anledning till att ha småbolagsexponering i sitt spar. Att få den exponeringen via en fond är en enkel och smidig lösning. Lyssna på avsnittet för att få mer info om Enter Småbolag.

Länk till Enter Småbolag hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Jättebra med podden och mycket intressanta bolag du träffat hittills. Någonting som hade gjort den ännu bättre hade varit att låta förvaltarna beskriva misstag de lärt sig av samt en investering som de räknat på noggrant men som ändå inte föll ut väl.

  Ha de gött /Olle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Olle,
   Tack för din feedback. Sådant där är alltid intressant och lärorikt att lyssna till. Jag skall spana på att få med något sådant framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Podden tar sig absolut. Första avsnittet var skakigt, men sen har det stadigt blivit bättre. Kul att lyssna på lite mer okända case som från Enter och Robur Global. Bra format på 30-35 minuter per avsnitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JB,
   Stort tack för din feedback. Ja eller hur, de där Enter och Roburfonden är något annat som man kanske inte hör så mycket om annars. Kul att du gillar tidsramen jag försöker hålla mig till. Jag funderade och spanade mycket och landade i att hålla mig kring 30 max 40 min. Visst kommer det bli undantag men normalt sett är det där kring avsnitten kommer vara.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tack för podden om fonder, och allt annat du gör för oss mindre erfarna sparare. Mycket tacksam. Jag har lyssnat på alla dina poddar och har ett uns av förslag på utveckling.

  När du träffar de slipade förvaltarna så blir det lätt så att de förklarar hur rätt de tänker kring sina investeringar, och hur bra just deras strategi är. Självklar blir det så, podden är ett tillfälle att sälja sin produkt. Men gör verkligen alla så rätt? Jag har med min korta erfarenhet svårt att själv utvärdera om det som de säger är rätt.

  Det vore superintressant om du, eller någon annan kunnig person, utvärderade olika fonders strategier. Och ser på om strategierna har funkat historiskt och om de kommer göra det i framtiden. Pro and Cons lixom. Jag menar inte att ni likt en Idoljury skall kommentera varje förvaltare "personligen" utan om det finns några generella övergripande strategier som förvaltare använder sig av.

  Kanske någon hedgefond i framtiden också? Det är väl inte sånt du investerar i, men för folkbildningen skull.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...