Lyssna på Fondpodden avsnitt 1


Nu finns första avsnittet av Fondpodden ute och jag har varit hos Didner & Gerge där jag pratat med förvaltarna Henrik Andersson och Lars Johansson bakom Globalfonden. De berättar om fondbolaget och hur de arbetar. Två utav fondens innehav pratar de lite närmre om och det verkar vara ett par riktigt bra bolag.

I avsnittet tipsar jag om en bra app för att lyssna och följa poddar. Den heter Acast och länk till den har ni här: https://www.acast.com/

Den här fonden skrev jag ett inlägg om i början på året. Läs det här.


19 kommentarer:

  1. Grattis till premiären Petrusko! Perfekt att lyssna på en måndag som denna, bra start på veckan.

    Lite konstruktiv kritik, tycker att det "ekar" lite när ni pratar. Kanske för att ni sitter i ett litet/trångt rum?

    Vänliga hälsningar

    Assetsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Assetsa,
      Tack för din kommentar och stort tack för din feedback. Ja, det beror delvis på rummet men jag skall föröska fin tuna ljudet i kommande inspelningar.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Ska ansluta mig och gratulerar till premiären också, hoppas på många inspirationer framöver.
    Även från min sida lite konstruktiv kritik vid sidan av det som har sagts här ovan: Försök gärna att slipa bort lite av "ooh" och "eeh".
    Ser fram emot nästa avsnitt, hälsningar. Div500

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Div500,
      Tack för det och stort tack för din feedback. Ja det finns utrymme att kapa bort en hel del ehhh, mmm osv. Att jag är så slarvig när jag pratar =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Trevlig podd att lyssna på ska bli roligt när du släpper fler avsnitt.
    Vilken aktie var det de bevakat en längre tid men inte köpt,Hörde inte riktigt namnet de sa den hette.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för din kommentar. Det var Bunzl de pratade om. Ett brittiskt bolag.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Tack för detta
    Erik W, Västerås

    SvaraRadera
  5. Tjena,
    Tack för din kommentar och feedback. Jag uppskattar det.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  6. Härligt! Älskar för övrigt Acast som du tidigare rekommenderade, klockrent att man kan ladda hem avsnitten för offline play när man är ute och går! Mer motivation att komma sig ut och man slipper prenumerationstjänster och att bränna massor med mobildata.

    SvaraRadera
  7. Har du inte lagt ut på soundcloud?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Oskar,
      Nej tyvärr är inte podden på Soundcloud men på många andra ställen. Jag skall spana på att få upp den hos Spotify också. iTunes och Acast är bra annars.

      Mvh petrusko

      Radera
  8. Härligt, får bli att lyssna på cykelturen ikväll! :)

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Frihetsmaskinen,
      Det låter nice, hoppas det blev en go cykeltur.

      Mvh petrusko

      Radera
  9. Trevlig premiär. Särskilt som jag har fonden i min PPM blir det extra intressant att lyssna på killarna som gör jobbet. Instämmer med tidigare kommentarer om eko, stakningar och mer direkta frågor där du tar tydligare tag i din intervju och leder den dit du vill ha den. Tror det kommer att göra skillnaden mellan om FP blir en podd jag lyssnar på när gästlistan tilltalar eller där jag vet att Petrusko kommer att få vem som helst att leverera något som verkligen ger mig nya insikter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena JB,
      Tack för din feedback. Ja det finns en del att slipa på i mitt snack och ljudet försöker jag tuna framöver. Det är lite svårt då förutsättningarna varierar då jag är i olika rum vid varje tillfälle. Jag tänker ändå att jag hittar bra inställningar efter några inspelningar.

      Mvh petrusko

      Radera
  10. Riktigt gott att fondpodden är igång. Med tiden blir du säkrare och styr samtalet bättre med mer uttänkta frågor. Ser fram emot nästa avsnitt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Micke,
      Tack för din feedback. Ja att podda tycker jag var jättekul så det tänker jag växa in i =)

      Mvh petrusko

      Radera
  11. Vad roligt att du tagit över stafettpinnen! Förutom det tekniska, med ljudet och försöka klippa bort hmm, ahh osv så tycker jag du ska våga ställa fler tuffa och kritiska frågor. Det kan man göra utan att bli oförskämd!
    Ställ fler följdfrågor. Ibland kan man låtsas som att man är lyssnaren och nästan ställa lite "dumma" följdfrågor för att de ska få förklara sig mer utförligt. Jag hade velat veta mer om innehaven. Vad tycker de om bolag som kan verka oetiska? Finns det något sådant i portföljen. Produktens avgift kan verka hög? Är det motiverat?
    Du är ju själv påläst om fonden, våga visa det och ställ lite tuffare frågor om risker och annat som du själv vill ha svar på, det blir mycket intressantare lyssning än om man stryker den man intervjuar medhårs hela tiden! Ser fram emot fler avsnitt framöver!
    / Jonas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jonas,
      Tack för din feedback. Jag planerar ett avsnitt om avgifter i höst och betar av det då.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...