Underhållsfri utdelningsportfölj - The Dividend Investor

I min senaste artikel på Tradingportalen skriver jag om en underhållsfri utdelningsportfölj. En portfölj även för dem som varken kan eller vill sätta sig in i aktier/bolag. Att ta emot utdelningar är främst det man behöver göra med portföljen.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-30-underhallsfri-utdelningsportfolj/

6 kommentarer:

  1. Hej
    Du glömmer bort Aktieinvest Direktavkastnung, tror förra året var ca. 5,05% i utdelning

    SvaraRadera
  2. Hej Petrusko - vet att du nämner Latour i texten men bara intresserad varför du väljer Svolder "före" Latour. Eller det kunde lika gärna varit den andra?
    Mest nyfiken:)
    Keep up the osv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Micke,
      Jag skriver om Svolder om man vill ha exponering i små och medelstora bolag. Det passar inte Latour in på och är således inte ett alternativ istället för Svolder.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hittar inte din underhållsfria utdelningsportfölj på Tradingportalen det 🤔 trots att jag följer länken.
    Hjälp please☺️🤗!
    Anna-Karin fattigpensionärer men vägrar ge upp😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna-Karin,
      Tack för din kommentar och kul att du hittat det här inlägget som har några år på nacken. Jag skriver inte längre hos Tradingportalen och har inte inblick i deras verksamhet. De har gjort om länkningar osv varpå den här länken inte funkar. No worries dock, jag har skrivit ett liknande inlägg här på min blogg i närtid. Länkar till det nedan.

      En underhållsfri utdelningsportfölj baserar jag på investeringar i börshandlade indexfonder som pyntar utdelning. De ger god riskspridning och eftersom det är breda indexfonder kräver de ingen analys, tidsinsats öht nästan.

      https://petrusko.blogspot.com/2022/12/4-utdelande-etfer.html

      Jag tycker sådana här fonder är ett smart sätt att ta del av utdelningar och har investerat en stor del av min portfölj i sådana. Det minskar risken att jag själv har fel i bolagsanalys eller att något händer i ett specifikt bolag.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack för att du tog dig tid att svara! Efter många års velande, gällande strategi på börsen utifrån mina förutsättningar, pensionär och låg inkomst, har jag, med mycket hjälp från dig, kommit fram till dessa aktier o fonder, som får ligga o gosa till sig i fred från mina klåfingriga fingrar...

      Investor 18%
      Aktiespararna Direktavkastning B 20%
      XACT Norden högutdelande 51%
      Handelsbanken USA Ind Crit A1 SEK 11%
      Kanske lägger till Sagax D för den skapliga utdelningen och att den delar ut 4 ggr per år.

      Radera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...