NCC förvandlar 32 lägenheter till 114 st

Illustration: Arkiteter Kjellander Sjöberg 

Till ett ordervärde om 224 miljoner kronor skall NCC förvandla 32 lägenheter till 114 stycken. Det byggs till ett par våningar samt ytterligare ett hus byggs på innergården. Ett effektivt sätt att skapa nya bostäder i attraktivt läge.
Så här skriver NCC:

"Projektet innefattar en total yta om drygt 11 ooo kvadratmeter där befintliga 32 lägenheter nu blir 114 stycken genom ombyggnad av befintligt hus, en tillbyggnad med två våningar samt nybyggnation av ett hus inne på gården. Det nya gårdshuset skall dessutom miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempelvis låg energiförbrukning, god ventilation och bra miljöval.  

Kvarteret Sverre ligger vid Vaksala torg i centrala Uppsala. Med närhet till stadens hela utbud är detta bostads- och lokalläge närmast unikt och även mycket eftertraktat.

– Det här är ett utmanande och roligt projekt som genomförs i partnering som är en samarbetsform som bygger på en nära och öppen dialog mellan alla inblandade parter under hela projektets gång. Det tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt. Vår samverkan är en mycket viktig faktor för detta komplicerade projekt, säger Niklas Malmfors, affärschef NCC Building."

Projektet startas nu i juni och väntas stå färdigt under 2021.

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...