Johnson & Johnson på 52 week low


Johnson & Johnson handlas nu kring 52 veckors lägsta nivåer och jag passade på att öka på $122,85. Att aktien har backat är enkom ingen anledning att köpa men om man väger in dess utsikter, goda nyckeltal och finanser så är det klart attraktivt att köpa på dessa nivåer. Nästa kvartalsutdelning har X-datum redan nu den 25/5 och är dessutom den första med det nya beloppet $0,9. Totalt är utdelningen $3,6 på ett år baserat på den här nya nivån vilket ger en direktavkastning precis under 3 procent på min köpkurs $122,85.

Bolaget har guidat om en helårsvinst om $8-$8,2 vilket ger ett p/e-tal kring 15. En rimlig värdering för ett bolag med superfinanser, god outlook och som dessutom är en dividend king vilket innebär att de höjt sin utdelning varje år i över 50 år i följd. Skattelättnader väntar i spåren av Trumps nya lägre bolagsskatt. Trender som ökat välstånd och en längre levnadsålder verkar till Johnson & Johnsons fördel.

Johnson & Johnson är världens största hälsovårdsbolag och jag är en stolt ägare.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Ja bra läge att öka! Nu Blev jag sugen att köpa några till! :) JNJ är ett av mina största innehav men det känns som att det är ok att de väger tungt i portföljen.

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...