måndag, maj 14, 2018

Imorgon börjar teckningsperioden i Sagax D


Sagax gör som bekant en nyemission av Sagax D och befintliga ägare har företräde. Oavsett vilket aktieslag man tidigare äger i Sagax kommer man erhålla teckningsrätter som ger företräde att teckna i den här nyemissionen av Sagax D.

De här teckningsrätterna har ett värde så här är det viktigt att du agerar även om du inte avser att delta i nyemissionen. Om du inte tänker teckna dig för Sagax D så skall du sälja dina teckningsrätter. Teckningsrätterna kommer in på din depå de närmsta dagarna och först då kan du sälja dem, när du ser dem på depån. Missa inte detta! Att sälja dina teckningsrätter om du inte skall teckna dig i nyemissionen.

Jag skrev nyligen en artikel på Tradingportalen om nyemissionen i Sagax D. Länk till artikeln.

9 kommentarer:

 1. Hur går man tillväga om man är intresserad av att köpa teckningsrätter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas,
   HAndeln med teckningsrätterna börjar imorgon så då är det fritt fram att köpa. Du behöver 10 st teckningsrätter för att få köpa 1 st Sagax D för 27,5 kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej! Jag såg att stängningskursen för teckningsrätterna idag var 0,494. Så om man köper tio teckningsrätter, betalar man 4,94. Då kan man köpa en aktie med teckningskursen 27,50 för 4,95. Dagens stängningskurs för Sagax D var 32,60.
   Har vi en enorm rabatt här eller har jag räknat fel? Kan man få en aktie med marknadsvärdet 32,60 för 4,95? Det verkar helt galet.
   Mvh / Kenneth

   Radera
  3. Tjena Kenneth,
   Ja du tänker lite tokigt här vilket är väldigt vanligt när det gäller en sådan här sak.
   Du betalar totalt 27,5 kronor plus det du betalat för de 10 st teckningsrätterna. 4,94 kronor plus 27,5 kronor = 32,44 kronor.

   32,44 kronor betalar du. Plus courtage för ditt köp av teckningsrätterna.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Nybörjarfel :)
   Tack för en informativ och lärorik blogg!
   Mvh Kenneth

   Radera
 2. Hej Petrusko, jag har en slant en Sagax. Ser nu att mina teckningsrätter är inbokade till 0kr. Vet du hur mycket man får för dem om man väljer att sälja dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag antar att du redan upptäckt det men nu när handeln i teckningsrätten börjat så har du ett värde på dem. 0,5 kronor styck handlas de till just nu.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tack för bra och informativt inlägg, som nybörjare är det svårt att förstå det som står på Nordnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack det glädjer mig att höra.

   Mvh petrusko

   Radera