Uppdaterat min PPM - Så här ser mina fondval ut


Jag var precis inne på min PPM och uppdaterade lite. Dels tog jag bort Avanza Zero och lade istället in Didner & Gerge Småbolag. Jag justerade även viktningen på de olika fonderna där jag valde mindre vikt i Swedbank globalfond och Carnegie Sverigefond till förmån för Didner & Gerge Global som jag ökade upp till 27 procent och för Didner & Gerge Småbolag som jag gav en vikt om 20 procent.

Kort om mina tankegångar i valet av dessa fonder. Det är en mix av både globalt och svenskt/nordiskt. Det är också en mix av små och stora bolag. i PPM är det väldigt stor rabatt på fondavgiften på Didner & Gerges samt Carnegies fonder. Det är fonder med bra historik och förhoppningsvis fortsätter de prestera. Didner & Gerge Aktiefond har jag haft sedan starten av PPM och dessutom haft en tung viktning. Den har presterat väldigt bra år efter år.

Läs mer: Mitt inlägg om Didner & Gerge Global.

6 kommentarer:

  1. Kanske dags att flytta ur såfan nu när framtiden ser lite skakig ut....

    SvaraRadera
  2. Har inte Såfan gott bättre än dessa i år?

    SvaraRadera
  3. Själv har jag 50% DNB teknologi och 50 % UBS Greater China. TjänstepensioEn har jag D&G småbolag och aktiebolag plus wells fargo china. I IPS har jag robur ny teknik, spiltan investment och UBS greater China

    SvaraRadera
  4. Jag har med varit inne på att göra mig av med Avanza Zero, visst den är billig men har +-35 år kvar att arbeta så borde ta en högre risk.
    Vad skulle jag kunna ersätta den med? Ligger redan över snittet i min åldersgrupp

    SPP Aktiefond Sverige
    Swedbank Robur Technology (Ökat mest senaste åren)
    Coeli Global Select
    AP7
    Avanza Zero

    SvaraRadera
  5. Det ser ut som bra val, iaf om man ser till historik. Undrar dock vad det är som gör att du gillar D&G så pass?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Didner & Gerge har en lång historik av makalöst bra prestation i sina fonder. De är bäst i klassen på lång sikt i respektive kategori. I PPM få4 man dessutom stor rabatt på fondavgiften.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...